-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 22

Opozicija jau surinko parašus E.Masiulio interpeliacijai (papildyta 16.45 val.)

Seimo opozicija ketvirtadienį baigė rašyti interpeliacijos susisiekimo ministrui, Liberalų Sąjūdžio (LS) lyderiui Eligijui Masiuliui, tekstą ir jau surinko reikalingą kiekį ją remiančių Seimo narių parašų.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis

Prie dokumento rengimo prisidėjo 4 opozicijai priklausančios frakcijos: socialdemokratai, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir „krikščionys“. Iš viso ministrui užduodama apie 30 klausimų iš įvairių Susisiekimo ministerijos kuruojamų sričių.

Preliminariame dokumento tekste, kuris dar turi būti galutinai suderintas tarp opozicinių frakcijų, E.Masiulio klausiama, ar jis neturėtų prisiimti atsakomybės už Andriaus Urbono paskyrimą Lietuvos pašto vadovu. Pastarajam neseniai buvo pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, tiesa, dėl veiksmų, atliktų dar prieš tampant valstybei priklausančios įmonės direktoriumi.

Taip pat ministro prašoma pasiaiškinti dėl kitų Lietuvos pašto valdymo dalykų, klausiama, kokio dydžio priedai prie atlyginimo ir kokios premijos mokami bendrovės valdybos nariams, tai pat – kodėl į bendrovės administraciją esą priimami nauji darbuotojai iš privačių komercinių bankų ir ar taip nėra sudaromos prielaidos tam tikros interesų grupėms kaupti informaciją galimam Lietuvos pašto privatizavimui įvykdyti.

Be to, E.Masiuliui priekaištaujama dėl esą prasto Vilniaus oro uosto darbo, klausiama, ar tikrai yra pakankama ministro paskirto oro uosto generalinio direktoriaus kompetencija.  
 
Iš viso ministrui užduodama apie 30 klausimų iš įvairių Susisiekimo ministerijos kuruojamų sričių.Ministrui kliūva ir už Klaipėdos jūrų uostą. Klausiama, ar yra parengta studija, kaip „reorganizuoti, pertvarkyti, o gal ir privatizuoti Klaipėdos Jūrų laivininkystę“. Taip pat opozicija domisi, koks yra ryšys tarp uosto direkcijos kadrų politikos ir narystės LS partijoje. Žinoma, kad dabar uostui vadovauja įtakingas liberalsąjūdietis Eugenijus Gentvilas. Taip pat aiškinamasi, ar „Smiltynės perkėlos“ generalinio direktoriaus D.Butvydo kompetencija buvo pakankamai laimėti konkursą šias pareigas užimti.

Dar opozicija klausia, ar vis dar ketinama ardyti „Lietuvos geležinkelius“, prašoma pasiaiškinti dėl esą E.Masiulio šmeižto dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovybės darbo skaidrumo, kai ministras sakė turįs pakankamai informacijos apie tai, gautos iš Valstybės kontrolės atlikto audito. Opozicija esą turi auditorių ataskaitas, kuriose nemini stambūs LAKD vadovų nusižengimai.

Parašai jau surinkti (Papildyta 16.45 val.)

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcija pranešė, kad jau surinkti E.Masiulio interpeliacijai būtini Seimo narių parašai.

„Jau surinkome keturias dešimtis įvairias frakcijas atstovaujančių Seimo narių parašų ir juos renkame toliau“, – sakė „tvarkiečių“ pirmininko pirmasis pavaduotojas, frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis. Jis neatmetė galimybės, kad interpeliaciją E.Masiuliui palaikys ir valdančiųjų atstovai.

Interpeliaciją, kitaip tariant, reikalavimą paaiškinti priimtų sprendimų motyvus, ministrui gali pateikti ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių – 29 parlamentarai. Ministras turi ne ilgiau nei dvi savaites pateikti atsakymus raštu, o vėliau pristato juos parlamento posėdyje. Jo atsakymus įvertina speciali parlamentarų grupė, kuri parengia Seimo nutarimo projektą. Jei šiame projekte įrašoma, kad atsakymai nepatenkinami ir ministru nepasitikima, tai dėl tokio nutarimo balsuojama slaptai. Jei nutarimui pritaria ne mažiau kaip pusė Seimo narių, taigi bent 71, ministras turi iškart atsistatydinti.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius