Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 02

Už klaidinančią reklamą „Ermitažui“ skirta 14 tūkst. Lt bauda

Konkurencijos taryba klaidinančia reklama pripažino UAB „Ermitažas“ 2011 m. gegužės 24–26 dienomis televizijoje ir kai kuriuose interneto tinklalapiuose skleistus reklaminius teiginius apie prekybos tinkle „Ermitažas“ visoms prekėms taikytą 25 proc. nuolaidą. Už Reklamos įstatymo reikalavimų pažeidimą UAB „Ermitažas“ skirta 14 000 litų bauda.
Prekybos centras „Ermitažas“
Prekybos centras „Ermitažas“ / Aliaus Koroliovo nuotr.

Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad skleista reklama apie prekybos tinkle „Ermitažas“ 2011 m. gegužės 25 ir 26 dienomis taikytą 25 proc. nuolaidą visoms prekėms neatitiko dviejų reklamos kriterijų: išsamumo ir teisingumo. Televizijoje skleista reklama buvo neteisinga, o kai kuriuose interneto tinklalapiuose – neišsami.

Tokia išvada buvo padaryta atsižvelgus į tai, kad reklama apie visoms prekėms taikytą 25 proc. nuolaidą turėjo išlygų, t.y., kad ne visoms prekėms buvo taikoma 25 proc. nuolaida, ir šios išlygos televizijos reklamoje iš viso nebuvo nurodytos, o kai kuriuose interneto tinklalapiuose nurodytos neišsamiai.

Tuo tarpu tokia informacija būtina vartotojui, priimančiam sprendimą dėl prekės įsigijimo, todėl tokios informacijos nenurodymas galėjo suklaidinti vartotojus.

Tyrimas dėl klaidinančios UAB „Ermitažas“ reklamos buvo atliktas Konkurencijos tarybos iniciatyva, atsižvelgus į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos persiųstus vartotojos paklausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius