-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 12 /15:35

Už konservatorius internete agituojanti mergaitė – premjero patarėjos dukra

Internete pasirodžiusiame įraše už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) agituojanti mažametė yra šios partijos narės, premjero patarėjos, Vilniaus savivaldybės tarybos narės Paulės Kuzmickienės dukra.
Paulės Kuzmickienės dukra
Paulės Kuzmickienės dukra / Kadras iš klipo

Su pačia P.Kuzmickiene BNS penktadienį susisiekti nepavyksta, patarėja mobiliuoju telefonu neatsiliepia. Ji penktadienį neatvyko į darbą Vyriausybėje. Ministro pirmininko sekretoriato vadovė Vaida Jauniškienė BNS sakė, kad moteris nedirba dėl vaiko ligos.

Nepilnametės tėvas Nerijus Kuzmickas BNS sakė klipo, kuriame jo dukra ragina balsuoti už konservatorius, nematęs.

„Apie ką tokią? Pasukit vėliau, pasižiūrėsiu, gal ką nors pamatysiu“, – teigė jis.

Mergaitė įraše kalba necenzūriniais žodžiais ir ragina balsuoti už konservatorių partiją.

Prie šio klipo sklaidos socialiniuose tinkluose prisidėjo parlamentaras, Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas.

Žiniasklaidai ketvirtadienį jis sakė, kad įrašu „Facebook“ paskyroje pasidalijo, nes jame „išreiškiama pilietinė pozicija“.

„Vilniaus dienai“ jis neigė prisidėjęs prie filmo kūrimo ir tikino jo autorių nežinąs. M.Adomėnas teigė fakto, kad vaikas įtrauktas į politinę agitaciją, nesureikšminantis. Jam neužkliūva ir tai, kad nepilnametė keikiasi: „Čia jau tėvų atsakomybė“.

Penktadienį BNS jis sakė klipo daugiau nebekomentuosiantis.

„Aš nekomentuosiu, labai atsiprašau“, – paprašytas patikslinti, ar iš tiesų nežino, kas yra agituojanti mažametė, sakė M.Adomėnas.

Klipe nufilmuotos mergaitės mama P.Kuzmickienė yra M.Adomėno pavaduotoja Vilniaus skyrių sueigoje.

Konservatorių rinkimų štabo pirmininkas Raimundas Alekna ketvirtadienį išplatintame pareiškime teigė, kad klipas galėjo būti partijai nepalankių politinių jėgų provokacija.

„Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas kategoriškai atsiriboja nuo bet kokių sąsajų su interneto erdvėje pasirodžiusiu vaizdo įrašu, kuriame maža mergaitė ragina balsuoti už konservatorius“, – sakoma konservatorių partijos išplatintame pranešime.

„Galiu užtikrinti, kad tai nėra TS-LKD rinkimų kampanijos dalis. Priešingai, tai vertiname, kaip provokaciją ir antireklamą prie kurios galėjo prisidėti Tėvynės sąjungai nepalankios politinės jėgos. Manau, niekam nekyla abejonių, kokias vertybes propaguoja Tėvynės sąjunga“, – pranešime teigė R.Alekna.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabo pirmininko pavaduotojas Mantas Adomėnas penktadienį pareiškė „visokeriopai sveikinantis" prieštaringo vaizdo klipo pasirodymą ir pavadino tai premjero patarėjos dukros „pilietine iniciatyva".

Parlamentaras išplatintame pranešime pareiškė, kad už konservatorius balsuoti raginanti ir keiksmažodžius vaizdo įraše naudojanti mažametė „turi tikrai sveiką nuovoką ir stiprų moralės jausmą, kurio niekas iš jos neatims, o nemėgdžioti televizijoje matomo „suaugusių“ kalbėjimo būdo vartojant stipresnius žodelyčius su laiku išmoks".

„Nežinojau apie Paulės Kuzmickienės, mano patarėjos Vilniaus Sueigoje, dukros pilietinę iniciatyvą ir man, kaip vienam iš štabo vadovų, tai buvo netikėta. Tačiau visokeriopai šią iniciatyvą sveikinu“, – teigė M.Adomėnas.

„Pagrindinis rinkimų įvykis šiuo metu yra ne raiškiai išsakyta mergaitės nuomonė, ir nemanau, kad derėtų iš to daryti sensaciją, – kur kas svarbesnis įvykis yra klausimas apie balsų pirkimą, kurį dirbtinis mergaitės pasisakymo eskalavimas, galima spėti, stengiasi užgožti“, – teigė Seimo narys.

„Nepritariu pavartotai leksikai, tačiau, mano nuomone, adekvati reakcija būtų susirūpinti viešosios kalbėsenos – televizijos, interneto ir pan., iš kur tokios frazės perimamos, – švarinimu bei didesniu dėmesiu švietimui, ypač doriniam ugdymui mokykloje“, – rašo M.Adomėnas.

Rašydamas apie mergaitę, politikas teigia, kad „auga žmogus, kurio jokios dešrų degustacijos, jokie nepamatuoti pažadai ar kiti pigaus populistinio papirkinėjimo būdai neprivers atsisakyti savo politinių pažiūrų ir sveikos pilietinės pozicijos".

„Taigi žiūrėkime į turinį, į tai, kas, o ne kaip, sakoma, ir manau, kad šis epizodas yra sveikintino augančios kartos pilietinio sąmoningumo išraiška“, – sakė M.Adomėnas.

Konservatorių rinkimų štabo pirmininkas Raimundas Alekna BNS penktadienį sakė, kad klipas nėra partijos sumanymas. Jis aiškino „pavienių asmenų nepamatuotas iniciatyvas“ laikantis mažiau vertintinu ir rūpestį keliančiu dalyku nei pranešimus apie rinkėjų papirkinėjimą, pavyzdžiui, dešromis.

„Jūs tikinate, kad tai yra Paulės Kuzmickienės vaikas, kodėl aš turėčiau tikėti, kad taip yra iš tikro? Aš – ne seklys, aš neturiu sekti. Aš galiu tikėti jumis, jei jūs esate 100 proc. įsitikinusi, kad taip yra. Jeigu tas klipas kažką įžeidė, kažką užgavo, tai man labai gaila. Ir aš galiu tik apgailestauti, kad taip kam nors nutiko ir daugiau nieko negaliu vertinti, nes jo nesu matęs“, – dėstė R.Alekna.

Jis tikino, kad įrašas „niekaip nesusiję su Tėvynės sąjungos rinkimų štabu, tikrai mes nieko panašaus neplanavome ir tikrai neprisiimame jokios atsakomybės už tai".

VIDEO: Už konservatorius internete agituojanti mergaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius