-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Už kyšininkavimą nuteistas A.Skikas pašalintas iš Liberalų ir centro sąjungos

Už kyšininkavimą nuteistas buvęs sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas pašalintas iš valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) kaip padaręs jai žalos.
Artūras Skikas teisme
Artūras Skikas teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Partija Kyšis

Tai pirmadienio vakarą nusprendė LiCS valdyba, pranešė partijos pirmininkas Gintautas Babravičius.

Jis pabrėžė, kad partija „jokia forma“ A.Skikui nebuvo davusi nurodymo rinkti pinigų partijai, kaip buvęs viceministras teigė teisme.

„Partija griežtai nuo jo atsiriboja“, – pirmadienį pareiškė LiCS vadovas.

Dėl A.Skiko teiginių apie paramos rinkimą LiCS Šilutės skyriui į partiją jau kreipėsi Vyriausioji rinkimų komisija. Jeigu dėl to ji nutartų iš partijos atimti valstybės dotaciją, G.Babravaičius teigė, kad liberalcentristai savo interesus gintų teisme.

Teismui paskelbus, kad A.Skikas yra kaltas dėl 20–30 tūkst. litų kyšio paėmimo sau ir savo partijai, penktadienio vakare Šilutėje surengtame LiCS skyriaus visuotiniame susirinkime jis atšauktas iš skyriaus pirmininko pavaduotojo pareigų.

Penktadienį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas buvusį viceministrą nuteisė už kyšio provokavimą ir paėmimą. Jam skirta 2 metų nelaisvės bausmė, ją atidedant taip pat dvejiems metams. A.Skikui dar uždrausta dvejus metus palikti gyvenamąją vietą ilgiau kaip 7 dienoms, taip pat teks sumokėti 25 MGL (3 250 litų) į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą. Teismas patenkino ir Nacionalinio kraujo centro direktoriaus Vytenio Kalibato 1 000 litų civilinį ieškinį.

Teismas konstatavo, kad A.Skikas iš Nacionalinio kraujo centro direktoriaus Vytenio Kalibato tiesiogiai reikalavo ir provokavo duoti 20–30 tūkst. litų kyšį, o sausio 21 dieną A.Skikas tiesiogiai priėmė sutartą pinigų sumą – 20 tūkst. litų.

A.Skikas teisme tvirtino pinigų prašęs LiCS Šilutės skyriui. Kita vertus, buvęs viceministras pareiškė sutinkąs su kaltinamajame akte esančia pozicija.

Kyšio, prokurorų teigimu, reikalauta už tai, kad tuometis viceministras neinicijuotų, jog Nacionalinio kraujo centro direktoriui būtų skirta drausminė nuobauda, kaip neva to reikalavo Valstybės kontrolė. Valstybės kontrolė neigia, kad toks reikalavimas buvo.

Kyšis taip pat esą turėjo būti garantas, kad direktorius būtų užtariamas prieš Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybę ir kad jis galėtų toliau netrukdomai vadovauti viešajai įstaigai. Teismas konstatavo, kad sausio 21-ąją A.Skikas padavė V.Kalibatui maišelį bei savo automobilio raktelius ir paprašė pinigus padėti po sėdyne. Šias aplinkybes kaltinamasis pripažino.

46 metų A.Skiką į Sveikatos apsaugos ministeriją delegavo LiCS. Prieš dvi savaites A.Čaplikas atleido A.Skiką iš viceministro pareigų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius