-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 14

Už mėginimą papirkti Aplinkos apsaugos departamento darbuotojus – beveik 5 tūkst. eurų bauda

Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtoje byloje biržietį I. J. pripažino kaltu dėl bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) darbuotojus. Teismas asmeniui skyrė beveik 5000 Eur baudą. Tai jau antrasis atvejis šiais metais, kai pradėtas ikiteisminis tyrimas, gavus pranešimą iš AAD, pranešė STT.
Aplinkos apsaugos departamentas
Aplinkos apsaugos departamentas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje per mėnesį laiko atliko STT Panevėžio valdyba, jį kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, I. J. pasiūlė duoti 500 ir 1000 Eur kyšius AAD Panevėžio valdybos Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams, kad jam (I. J.), nelaikant egzamino, būtų užskaityta medžioklės egzamino teorinė dalis. Dėl siūlomų kyšių AAD kreipėsi į STT, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, tyrimui vadovaujantis Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Kaltinamajam pripažinus kaltę, Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmai už siūlymą duoti kyšį I. J. skyrė 98 MGL (4 900 Eur) dydžio baudą.

STT ragina institucijas ir įstaigas nelikti abejingiems ir principingai reaguoti į bet kokį bandymą papirkti jų darbuotojus apie tai pranešant STT. Asmenims, pranešusiems apie korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, gali būti atlyginama vienkartine pinigine išmoka.

Pranešti STT apie žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką galite šiais būdais: palikdami žinutę STT interneto tinklalapyje; paskambinę „Pranešk STT“ linija (8 5) 266 3333, el. paštu pranesk@stt.lt; mobiliąja programėle „Pranešk STT“ ar atsiuntus pranešimą paštu.

Kiek anksčiau kitoje STT Panevėžio valdybos tirtoje byloje teismas kitam asmeniui, bandžiusiam papirkti AAD Panevėžio valdybos darbuotoją, skyrė 500 Eur baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius