Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 03

Už narsų kaunietės poelgį – policijos apdovanojimas

Nors 25 metų Neringa Kirkliauskaitė su tvarkos sergėjimu ar policininko profesija neturi nieko bendra, Vienybės aikštėje vykusios Angelų sargų šventės metu jai plojo ne tik būrys kauniečių, bet ir visi aukščiausi miesto bei šalies policijos vadovai.
Už kaimynės turtą bei galbūt netgi gyvybę išgelbėjusį poelgį N.Kirkliauskaitei buvo įteikta stiklo plastikos dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta skulptūra.
Už kaimynės turtą bei galbūt netgi gyvybę išgelbėjusį poelgį N.Kirkliauskaitei buvo įteikta stiklo plastikos dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta skulptūra. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Neringa Policija

„Norint, kad visi jaustųsi saugūs, žmonės turi bendradarbiauti su policija“, – puikiausiu šių Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio išsakytų žodžių pavyzdžiu tapo kaunietės N.Kirkliauskaitės pavyzdys. Šį mergina, policijos pareigūnams padėjusi užkirsti kelią kraupiam nusikaltimui, vakar buvo apdovanota stikline angelo skulptūra „Gėrio sergėtojas“. Šį, jau šeštus metus iš eilės Kauno policijos teikiamą apdovanojimą Angelų sargų dieną gauna drąsiausiu ir narsiausiu poelgiu pasižymėjęs miestietis.

Surakino antrankiais ir grasino pistoletu

„Išgirdau triukšmą, kuris ne kasdien pasitaiko, ir nusprendžiau, kad kaimynei reikia pagalbos“, – šių metų balandžio 27 dienos vakarą prisiminė N.Kirkliauskaitė.

Tą vakarą jos 62 metų kaimynė, išgirdusi durų skambutį ir atidariusi duris, buvo užpulta dviejų į vidų įsiveržusių vyrų. Šie, moters rankas surakinę antrankiais, grasindami pistoletu reikalavo pinigų ir aukso dirbinių. Ieškodami grobio, įsibrovėliai buvo pradėję vartyti daiktus. Tuo metu vakarą su savo vyru leidusi N.Kirkliauskaitė, už sienos išgirdusi trenksmus, nutarė kviesti pagalbą.

„Iš tikrųjų labai bijojome“, – neslėpė jauna moteris.

Jos kaimynės bute šeimininkavę įsibrovėliai, išgirdę operatyviai į iškvietimą sureagavusių policininkų tarnybinio automobilio sirenas, šoko pro langą. Vienam vyrui pavyko pabėgti, tačiau kitas, šokdamas iš buto, susižeidė ir, nukritęs ant žemės, prarado sąmonę. Į policijos rankas papuolęs įsibrovėlis galiausiai išdavė ir savo bendrą.

Byla pasiekė teismą

Šiuo metu ikiteisminis bylos tyrimas jau baigtas ir perduotas į Kauno miesto apylinkės teismą. Šį įvykį tyrę pareigūnai tikino, jog jeigu ne N.Kirkliauskaitės skambutis, 62 metų moteris veikiausiai būtų buvusi ne tik apiplėšta – kadangi ji iškart pažino vieną iš įsibrovėlių, ši aplinkybė galėjo vyrus paskatinti griebtis ir smurto.

„Labai džiaugiamės, kad galėjome padėti kaimynei. Vėliau, kai su ja kalbėjomės, ji tvirtino, kad gimė su marškinėliais“, – iš Kauno policijos vadovų rankų gavusi stiklinę angelo skulptūrą „Gėrio sergėtojas“, pasakojo N.Kirkliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius