Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02 /15:59

Už neparengtus teisės aktus Migracijos departamento direktoriui Almantui Gavėnui skirtas papeikimas

Vidaus reikalų ministras pasirašė įsakymą, kuriuo Migracijos departamento prie VRM direktoriui Almantui Gavėnui skyrė tarnybinę nuobaudą – papeikimą. Nuobauda skirta už vėlavimą parengti ir pateikti įstatymo „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ ir Pilietybės įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus.
Almantas Gavėnas
Almantas Gavėnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarnybinio tyrimo, kurį atliko Vidaus reikalų ministerija, išvadose teigiama, kad A. Gavėnas, nepasinaudojęs teisės aktuose numatytomis galimybėmis paspartinti įstatymų įgyvendinimui rengiamų teisės aktų projektų derinimą ir savalaikiai neužtikrinęs, kad būtų priimti ar pakeisti įstatymus įgyvendinantys teisės aktai, kuriuos pagal savo kompetenciją privalėjo parengti Migracijos departamentas prie VRM, netinkamai atliko savo pareigas ir padarė tarnybinį nusižengimą.

Lapkritį teisėsauga pranešė, kad septyni Migracijos departamento pareigūnai galėjo imti kyšius, jog leidimai užsieniečiams gyventi Lietuvoje būtų išduodami greičiau. Kilus skandalui pradėtas ikiteisminis tyrimas, korupcinę schemą ėmė tirti Specialiųjų tyrimų tarnyba, iš karto pradėtas departamento vidaus auditas. Šio išvados jau gautos, tačiau Migracijos departamentas su jomis nesutinka.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas balandį teigė negalintis atleisti Migracijos departamento direktoriaus A.Gavėno, mat šis neturi nuobaudų.

Dabar skirtas papeikimas yra pirmoji A.Gavėno nuobauda per keturiolika darbo metų Migracijos departamento vadovo kėdėje.

Ministras D.Barakauskas teigia, kad A.Gavėno atleisti iš pareigų jis ir dabar negali. Tam reikia, kad jis būtų gavęs bent tris darbines nuobaudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius