Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 07

Už nepriekaištingą tarnybą įvertintas Kauno pareigūnas: „Geriausia motyvacija – ištartas ačiū“

Minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Kauno svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vykusiame renginyje daugiau nei šimtui pareigūnų buvo įteikti apdovanojimai už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą. Taip pat įteiktos padėkos bei vardinės dovanos, – informuoja Kauno apskrities policija.
Apdovanojimai už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Kaune
Apdovanojimai už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Kaune / Kauno apskrities VPK nuotr.

„Smagu būti įvertintam. Viršininkų ištariamas geras žodis tik parodo, kad eini teisingu keliu. Tačiau pati didžiausia motyvacija – kuomet gali žmogui padėti, išaiškini nusikaltimą. Sunku nupasakoti tą jausmą, kai matai žmogaus, kuriam suteikei visą įmanomą pagalbą, besidžiaugiančias akis... Jo paprastas ištartas ačiū – tai pati geriausia motyvacija ir padėka“, – teigė pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanotas Marijus Gurskas, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus vyresnysis tyrėjas.

Renginio metu pareigūnai ir į šventę susirinkę gyventojai ne tik džiaugėsi policijos darbuotojų pasiekimais, bet ir mėgavosi nuostabiais Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos atstovų Justės Sakalytės, Arno Mikulėno dovanotomis džiazo melodijomis bei Martyno Stankevičiaus ir Rositos Kraujalienės muzikiniais kūriniais, kuriuos akomponavo Greta Drenseikaitė-Paliulienė. Pažaislio vienuolyno ansamblyje skambėjusios melodijos džiugiai bei iškilmingai nuteikė visus susirinkusius šventės dalyvius.

„Didžioji dalis mūsų darbų, kuriuos atliekame kiekvieną diena, yra nematomi, tad šventėje gautas apdovanojimas – tikrai reikšmingas įvertinimas. Pamenu, kaip pirmaisiais tarnybos metais gavome su kolega iškvietimą vykti į sodybą, kurioje šventė jaunimas. Ten sulaikėme mobiliojo telefono vagį, kuris šventė kartu, tačiau niekas jo nepažinojo. Itin keista buvo tai, kad ne nukentėjęs asmuo labiausiai dėkojo, bet ypatingą dėkingumą reiškė kiti šventės dalyviai.

Vėliau paaiškėjo, kad nelauktas svečias priekabiavo prie merginų, terorizavo kitus šventės dalyvius. Būna, kad kartais apie atliktą gerą darbą, ne tik profesinę pareigą, sužinai kiek vėliau“, – prisiminimais dalijosi Justinas Nešvidis, Kauno rajono policijos komisariato 2-ojo veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas, Lietuvos policijos generalinio komisaro įsakymu gavęs medalį už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą.

Taip pat renginio metu buvo pagerbti ir apdovanoti 15, 20 ar daugiau metų tarnybai paskyrę pareigūnai.

Daugiau nei 30 metų policijos sistemoje dirbanti Kauno apskrities VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Loreta Vygėlienė pasakojo: „Jei palygintume, kaip viskas atrodė mano darbo pradžioje ir dabar – skiriasi kaip diena ir naktis. Vyko ir toliau vyksta daugelis pasikeitimų, niekas nestovi vietoje.

Buvo laikai, kuomet savo lėšomis tekdavo ir elementariomis darbo priemonėmis pasirūpinti. Dabar pareigūnai gali džiaugtis pilnu aprūpinimu, greitu informacijos gavimu – tai, ko reikia, turi čia ir dabar. Dėmesys skiriamas mums tikrai didelis. Visa tai ir motyvuoja toliau dirbti – ginti, saugoti, padėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius