-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už neteisėtai Dargužiuose iškirstus medžius teks atlyginti 24 tūkst. eurų

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnams atlikus tyrimą dėl Klaipėdos rajone Dargužių kaime iškirstų želdinių, nustatyta, kad vykdant griovių remonto ir Rikinės upelio krantų tvarkymo darbus rangovas neteisėtai iškirto 110 saugotinų medžių, augusių ne miško žemėje ir 183 medžius – miško žemėje. Už neteisėtus veiksmus įmonei reiks atlyginti aplinkai padarytą žalą – beveik 24 tūkst. eurų.
Medžių kirtimas Vilniaus Kirtimų tabore
Medžių kirtimas Vilniaus Kirtimų tabore / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusių metų rugsėjį aplinkosaugininkai gavę pranešimą iš Klaipėdos rajono gyventojos, kad jos ir bendrasavininkų privačiame sklype bei gretimuose sklypuose Dargužių kaime buvo iškirsti visi medžiai, atliko tyrimą.

2023 metų birželio–rugsėjo mėnesiais, įgyvendinant melioracijos griovių remonto bei dalies Rikinės upelio krantų tvarkymo techninį projektą buvo numatyta iš šio upelio krantų ir melioracijos griovių pašalinti tik krūmus.

Darbams atlikti Klaipėdos rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su rangovu.

Aplinkosaugininkams atlikus matavimus nustatyta, kad ne miško žemėje neteisėtai iškirsta 110 saugotinų medžių. Šiuos želdinius rangovas vykdamas projektą pašalino neturėdamas savivaldybės vykdomosios institucijos išduoto leidimo kirsti želdinius ir taip pažeidė Želdynų įstatymo 13 straipsnio nuostatas.

Be to, privačiame miško žemės sklype įmonė neturėdama nustatyta tvarka Valstybinės miškų tarnybos išduoto leidimo kirsti mišką ar suderinto pranešimo apie ketinimą kirsti mišką, iškirto 167 juodalksnius ir 16 baltalksnių.

Už nustatytus pažeidimus ne miško žemėje atsakingiems asmenims gresia bauda nuo 240 iki 900 eurų, miško žemėje – nuo 560 iki 1 200 eurų. Už neteisėtą medžių iškirtimą miško žemėje atsakingiems asmenims bus taikoma bauda nuo 560 iki 1 200 eurų. Suskaičiuota žala aplinkai siekia beveik 24 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius