-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 07

Už neteisėtai iškirstą miško plotą – daugiau nei 3,5 tūkst. eurų

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miškų kontrolės skyriaus pareigūnai praėjusią savaitę gavo pranešimą dėl neteisėtai kertamo privataus miško. Informacija pasitvirtino, sulaikytas mišką kirtęs asmuo. Už neteisėtai iškirstą 29 kub. m. mišką asmuo atlygino 3505 eurų žalą aplinkai, pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.
Iškirstas miškas
Iškirstas miškas / 123rf nuotr.
Temos: 1 Miškas

29 kub. m žalios medienos neteisėtai iškirsta Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje, Kiemelių kaime.

„Gavome pranešimą, kad įtariamas nelegalus kirtimas. Nedelsdami sureagavome, kad sniegas nepaslėptų įkalčių, būtinų tyrimui ir galimiems pažeidėjams nustatyti. Laiku nustačius pažeidėją, išvengta didelės žalos miškui“, – sakė Vilniaus miškų kontrolės skyriaus vedėjas Benas Bitauskas.

Asmuo prisipažino, kad mišką kirto negavęs leidimo – manė, kad veikla galima, nes šalia esančio sklypo dokumentai jau buvo sutvarkyti. Pažeidimą padaręs asmuo geranoriškai bendradarbiavo, todėl tyrimas neužtruko.

Aplinkosaugininkai primena, kad Administracinių nusižengimų kodekso 272 ir 273 straipsniai ne tik numato baudas iki 6000 eurų. Kartu gali būti skiriamas nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Be to, privaloma skirti iškirstos medienos arba iš šios veiklos gautų pajamų konfiskavimą.

Apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Be to, suabejojus, ar miškas kertamas teisėtai, galima pasitikrinti interaktyviame Valstybinės miškų tarnybos žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius