-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Už nuopelnus Lietuvos diplomatinėje tarnyboje apdovanotas Juozas Budraitis

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis rugsėjo 17 dieną medaliu „Už nuopelnus Lietuvos diplomatinėje tarnyboje“ apdovanojo Lietuvos kultūros atašė Rusijoje Juozą Budraitį.
Už nuopelnus Lietuvos diplomatinėje tarnyboje apdovanotas Juozas Budraitis.
Už nuopelnus Lietuvos diplomatinėje tarnyboje apdovanotas Juozas Budraitis. / URM nuotr.

Ministras padėkojo žinomam Lietuvos kino, televizijos ir teatro aktoriui už jo ilgametį ir pasiaukojamą darbą tarnaujant Lietuvai. A.Ažubalis pabrėžė, kad J.Budraitis, atstovaudamas Lietuvai kaimyninėje šalyje, yra tapęs tikru Lietuvos kultūros simboliu visoje Rusijoje.

Eidamas Lietuvos kultūros atašė pareigas Maskvoje, J.Budraitis įamžino poeto ir diplomato Jurgio Baltrušaičio atminimą ir yra vienas iš J.Baltrušaičio fondo įsteigimo iniciatorių. J.Baltrušaičio namai yra tapę Maskvos inteligentijos ir lietuvių bendruomenės traukos bei tarptautinių mokslinių konferencijų centru.

J.Budraitis taip pat yra ilgametės lietuviškos kultūros sklaidos Rusijoje programos „Langas į Lietuvą“ sumanytojas, jo pastangomis Lietuvos ir Rusijos mokslininkai, tiriantys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir senovės baltų istoriją, kalbą ir kultūrą, užmezgė ir sėkmingai plėtoja glaudžius ryšius.

J.Budraičio pastangomis Maskvoje užsienio literatūros kiemelyje įamžintas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio atminimas, Maskvos Lomonosovo universitete pradėjo veikti Baltistikos centras.

J.Budraitis Lietuvos ambasadoje Rusijoje kultūros patarėju pradėjo dirbti 1995 metais, 2001 metais tapo Lietuvos kultūros atašė Rusijoje. 2002 metais Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus J.Budraičiui suteikė nepaprastojo pasiuntinio ir įgaliotojo ministro diplomatinį rangą. 2003 metais jis buvo apdovanotas Lietuvos ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžiumi. J.Budraitis yra Lietuvos kinematografininkų sąjungos, Lietuvos teatro sąjungos ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys.

Medalis „Už nuopelnus Lietuvos diplomatinėje tarnyboje“ yra aukščiausias Užsienio reikalų ministerijos įvertinimas,  skiriamas už pavyzdingą darbą diplomatinėje tarnyboje, iniciatyvumą ir kūrybingumą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius