Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06

Už nusižengimus bus nubausti ir statybų priežiūros pareigūnai

„Net geriausias pareigūnas, jeigu jis prasižengė, bus nubaustas. Pareigūnų neveikimas, kai jie privalėjo vykdyti savo pareigas, yra pasižengimas, už kurį jie privalo atsakyti“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.
Verslo pastato statybų pradžia Vilniuje
Statybos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip bus nubaustas Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) prie Aplinkos ministerijos Vilniaus skyriaus vedėjas ir kiti šio skyriaus pareigūnai, paaiškės atlikus tarnybinio nusižengimo tyrimą. Pradėti tokį tyrimą ministras pavedė VTPSI viršininkei Laurai Nalivaikienei.

Minėtieji valstybinės statybų priežiūros pareigūnai netinkamai atliko savo tarnybines pareigas, kai praėjusių metų lapkritį nustatė, kad buvo pažeisti teisės aktų reikalavimai 2013 m. rugsėjį išduodant bendrovei „Reenergy“ leidimą statyti komunalinių atliekų deginimo gamyklą sostinės Jočionių gatvėje. Taip pat buvo nustatyta, kad padaryta pažeidimų rengiant, derinant ir tikrinant šios gamyklos projektą, kurį parengė UAB „Bioprojektas“, o tikrino Statybos projektų ekspertizės centras.

Nors VTPSI Vilniaus skyriaus pareigūnai ir nustatė pažeidimus, tačiau pažeidėjams – statybos dalyviams ir atsakingų institucijų darbuotojams – netaikė administracinio poveikio priemonių. Todėl šie išvengė atsakomybės. Statybų priežiūros pareigūnai nesikreipė ir į Statybos produkcijos sertifikavimo centrą, kad būtų įvertinti projekto vadovo ir ekspertizės dalyvių padaryti pažeidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius