Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 09

Už pasisakymus apie partizaną V.Titovą miltais apipylęs politikas „sulaukė sąskaitos“

Prieštaringai apie partizaną A.Ramanauską-Vanagą pasisakiusį tarybos narį Viačeslavą Titovą miltais apipylęs politikas Audrius Vaišvila sulaukė 15 eurų baudos už nederamą elgesį viešoje vietoje. Politikas socialiniame tinkle pats išreiškė nesigailintis savo poelgio ir atsiprašyti sako neketinantis.
Viačeslavas Titovas
Viačeslavas Titovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko kabinete vyko Liberalų sąjūdžio frakcijos miesto taryboje posėdis, kuriame apsilankė ir pareigūnai, įteikę šaukimą politikui atvykti į komisariatą protokolo surašymui.

„Tai susiję su mano veiksmais šių metų liepos 26 d. protesto akcijoje. Tąkart apibėriau miltais Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narį Viačeslavą Titovą, taip reaguodamas į jo skleidžiamą šmeižtą apie Adolfą Ramanauską-Vanagą.

A.Vaišvila nubaustas 15 eurų bauda už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą, BNS sakė Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Klaipėdos miesto tarybos narys, liberalas Audrius Vaišvila
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Klaipėdos miesto tarybos narys, liberalas Audrius Vaišvila

Šiandien jau spėjau apsilankyti policijoje, kur buvau nubaustas 15 Eur bauda už viešosios tvarkos pažeidimą. Pareigūnams nepasakiau nieko naujo, o šiandien galiu tik pakartoti savo liepos 31 d. pareiškimą“, – socialiniame tinkle skelbia Audrius Vaišvila.

Politiko viešai paskelbtas pasisakymas:

DRAUGAMS, KOLEGOMS, OPONENTAMS IR V. TITOVO KURATORIAMS

„Kad ir kas Jūs būtumėte, kad ir kaip vertintumėte mano drastišką poelgį prieš vis dar Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narį Viačeslavą Titovą, noriu kad mane suprastumėte vienodai.

Esu Lietuvos verslininkas – tad savo valstybės įstatymus išmanau. Esu Lietuvos politikas – tad žinau su kuo tie įstatymai valgomi. Noriu pasakyti, kad aš puikiai supratau kokiam žingsniui ryžtuosi. Noriu pasakyti, kad iš pat pradžių buvau pasiryžęs ir atsakyti už savo apgalvotą ir sąmoningą veiksmą prieš V. Titovą.

Teigiančių, kad aš išprovokavau Lietuvai nepalankią Rusijos ir dalies Lietuvos rusakalbių reakciją, noriu paklausti. Ar organizuodami kartu su NATO savo valstybės gynybą mes nepatiriame to paties kiekvieną mielą dieną? Ar mes taip ir neišmokome ramiai reaguoti į tą nepalankią reakciją? Gal pradėkime gyventi savo gyvenimą, savo Lietuvos ir savo Klaipėdos gyvenimą, nenuolaidžiaudami informacinio karo organizatoriams ir vykdytojams.

Verčiantiems mane atsiprašyti V.Titovo noriu priminti apie pavojingų žmonių kastą, apie šios kastos kultūrą, persmelkusią ir dalies mūsų šalies žmonių, ir dalies mūsų rytų kaimynės žmonių protus. Ši kasta bet kokį oponento ėjimą atsiprašymo, kompromiso ir dialogo link vertina tik kaip silpnumo ženklą, leidžiantį tik dar patogiau įsitaisyti ant tavo galvos. Manau, kad V.Titovas, jo šalininkai ir kuratoriai – būtent tokie, girdintys ir mokantys vertinti tik iš oponento patiriamus realius antausius.

Manote, kad už ilgalaikę ir sistemingą veiklą prieš Nepriklausomą Lietuvos Respubliką V.Titovas tokio antausio nenusipelnė? Apkaltos faktas V.Titovui tik suteikė savireklamos sparnus ir jokiu būdu jo asmeniui neperdavė už melą ir šmeižtą paniekos, sklindančios iš mano tautiečių lūpų. Ką gi, tai padariau aš – perdaviau.

2005 metais išleistoje knygoje SAVIVALDA: FILOSOFIJA, TEORIJA, PRAKTIKA jos autorius Rimantas Lazdynas rašo: „…demokratiją reikia nuolat ginti, nes, būdama savanoriška ir neprievartine pagal savo ideologiją, ji retai sugeba pasipriešinti jai priešiškoms ideologinėms jėgoms“. Deja, bet gynyba taip pat privalo būti agresyvi. Demokratijos ir Lietuvos, jos žmonių ir simbolių, jos didvyrių ir istorijos gynyba negali būti pūkuota ir švelni. Nors mano atveju V.Titovas sulaukė tik švelnių ir baltų miltų“, – dėstė A.Vaišvila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius