-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Už pasiuntimą „velniop“ A.Valinskui – tik pabarimas

Arūnas Valinskas, Utenoje pasiuntęs „velniop“ pagrindinį Seimo etikos sergėtoją Algimantą Salamakiną, atsipirko svarstymu. Komisija tik konstatavo, jog etiką jis pažeidė, tačiau griežtai poelgio nevertino.
Arnas Valinskas
Komisija nusprendė, kad A.Valinskas pažeidė etiką. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo etikos sargai, prieš dvi savaites išnagrinėję incidentą Utenoje, kur per koncertą Seimo pirmininkas A.Valinskas  „velniop“ pasiuntė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininką Algimantą Salamakiną, šiandien paskelbė verdiktą.

„Tvarkietis“ Egidijus Klumbys siūlė priimti sprendimą, kad A.Valinskas „nesivadovavo teise, mažino pasitikėjimą valstybe, pakenkė ne tik Etikos komisijos, bet ir Seimo autoritetui“.

Mes nesame karo lauko tribunolas, – sakė V.Bogušis.Tuo tarpu liberalcentristas Vytautas Bogušis buvo atlaidesnis. „Mes nesame karo lauko tribunolas“, – ramino priešiškai nusiteikusius kolegas. Anot V.Bogušio, E.Klumbio siūloma formuluotė jau kvepia apkalta. V.Bogušis siūlė tik konstatuoti, kad A.Valinskas pažeidė etiką. Tai esą jam ir taip būsianti pamoka, kad ateityje vengtų dviprasmiškų  sparnuotų frazių.

Pats A.Salamakinas nuo balsavimo nusišalino, o kiti komisijos nariai balsų dauguma nusprendė pritarti V.Bogušio siūlomam variantui. Tad griežto etikos sargų įvertinimo A.Valinskas išvengė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius