Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 06

Už pietus kavinėje nemokėjusį Kauno valdininką Arminą Pacevičių teismas grąžino į darbą

Kauno savivaldybėje vėl darbuojasi atleistas dėl nuolatinių verslininkų skundų tarnautojas Arminas Pacevičius. Teismas nusprendė, kad už padarytus pažeidimus A.Pacevičius buvo nubaustas per griežtai.
Prie miesto savivaldybės
Kauno savivaldybė / Tomo Grigalevičiaus/15min.lt nuotr.

A.Pacevičius dirbdamas Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje buvo atsakingas už reklamos įrengimo taisyklių priežiūrą, kavinių leidimus.

Verslininkai daug kartu skundėsi savivaldybės vadovams, kad A.Pacevičius įprato valgyti jų kavinėse nemokamai. Tai savivaldybės administracija įvertino kaip šiurkštų pažeidimą ir atleido tarnautoją iš darbo.

Į  A.Pacevičiaus sąskaita jau pervesta 30 tūkst. litų po mokesčių už pusantrų metų priverstinį nedarbą.

Tačiau A.Pacevičius apskundė šį sprendimą teismui. Vyriausiasis administracinis teismas neseniai paskelbė neskundžiamą nutartį gražinti A.Pacevičių į darbą, nes jo padarytas nusižengimas įvertintas per griežtai, už tai turi būti skirtas tik papeikimas.

Šią savaitę Kauno savivaldybės darbuotojų kontaktų sąraše vėl įrašytas A.Pacevičius.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio, į A.Pacevičiaus sąskaita jau pervesta 30 tūkst. litų po mokesčių už pusantrų metų priverstinį nedarbą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas socialiniame tinklalapyje, savo paskyroje ironizavo: „Pažeidimas nepripažintas šiurkščiu! Nors apibendrintai konstatuota, kad pirmos instancijos teismas tinkamai įvertino aplinkybes ir surinktų įrodymų visumą, be to, nustatė, kad tarnautojas darbavosi turėdamas nedarbingumą. Saldumynų krautuvėlė, besiskundę ir liudiję Senamiesčio verslininkai bei administracijos direktorius, atleidęs tarnautoją, lieka nukinkyti.Tai už kiek reikia pietauti kavinės sąskaita, kad pažeidimas jau būtų šiurkštus?" – stebėjosi A.Kupčinskas.

„Tai už kiek reikia pietauti kavinės sąskaita, kad pažeidimas jau būtų šiurkštus?" – stebėjosi A.Kupčinskas.

D.Ratkelis buvo nuosaikesnis: „Teismas neišteisino tarnautojo, tik nusprendė, kad jis nubaustas per griežtai.“

D.Ratkelis žadėjo, kad kol kas A.Pacevičius netikrins kavinių bei kitų įmonių ir nešiurpins verslininkų.

„Su žmonėmis jis nedirbs, nebent ateityje. Gal žmogus suprato klydęs ir bus padaręs išvadas, juk negalime jo pasmerkti visam gyvenimui“, – kalbėjo D.Ratkelis.

Su A.Pacevičiumi pakalbėti nepavyko, skyriaus darbuotojai informavo, kad jis šiuo metu serga ir turi nedarbingumo lapelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius