Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Už rūpestį ligoninei atsilygino labdara

Rūpestingai Kauno medikų prižiūrėtas Vokietijoje gyvenantis lietuvis nepamiršo pažado, kurį davė jį gydžiusiam Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės (KRKKL) Pirmojo vidaus ligų skyriaus vedėjui doc. Alfredui Bagdonui.
KRKKL gydęsis išeivis iš Lietuvos už medikų rūpestį atsilygino su kaupu: jam tarpininkaujant Kauną pasiekė keliasdešimt vienetų medicininės įrangos.
KRKKL gydęsis išeivis iš Lietuvos už medikų rūpestį atsilygino su kaupu: jam tarpininkaujant Kauną pasiekė keliasdešimt vienetų medicininės įrangos. / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Labdara

Neseniai ligoninę pasiekė išeivio iš Lietuvos parūpinta labdaros siunta – 11 funkcinių, reguliuojamų elektros varikliukais lovų, 28 vaikštynės ir 2 vežimėliai, 4 higieninės kėdutės.

Pasak KRKKL vyriausiojo gydytojo pavaduotojos slaugai Olgos Puchliakovos, dosniai Vidaus ligų skyrių apdovanojo maždaug prieš metus čia gydęsis vyras. „Ponas Ivanauskas yra lietuvis, tačiau daugelį metų gyvena Vokietijoje. Pernai vasarą jis viešėjo gimtinėje ir sunegalavo. Patekęs į mūsų ligoninės Vidaus ligų skyrių susibendravo su jo vadovu, doc. A.Bagdonu. Jie abu įsišnekėjo apie ligoninės problemas. Sužinojęs, kokių priemonių labiausiai trūksta, vyras pažadėjo, kad pasistengs jų parūpinti. Pažadą jis ištesėjo: kovo pabaigoje mus pasiekė labdaros siunta. Ligoninei tereikėjo sumokėti pervežimo išlaidas“, – „15min“ pasakojo O.Puchliakova.

Pirmojo vidaus ligų skyriaus vedėjas Alfredas Bagdonas pabrėžė, jog panašios medicininei slaugai reikalingos įrangos ligoninė savomis lėšomis nebūtų įstengusi įsigyti. O tokių priemonių labai reikia, nes pastaraisiais metais skyriuje daugėja sunkiai sergančių pacientų. „Viena funkcinė lova kainuoja keletą tūkstančių eurų. Mūsų gautos nėra naujos, tačiau geros būklės, net pakoreguotos. Labdarą parūpinusi organizacija pasirūpina, kad įranga būtų sutvarkyta, o reikalui esant – atnaujinta. Taip buvo ir šį kartą: lovose sumontuoti specialūs varikliukai“, – pasakojo medikas.

Anot A.Bagdono, per pastaruosius dešimt metų ligoninė gauna vis mažiau labdaros. „Įvairūs fondai, rėmę mus tik atkūrus nepriklausomybę, dabar rūpinasi silpnesniais kraštais, o Lietuvą laiko stabilia valstybe. Tačiau iš tiesų ir mums reikia visko – savų lėšų naujoms slaugos priemonėms neturime, o senoji įranga per keliolika metų baigia nusidėvėti“, – teigė A.Bagdonas. Per išeivį iš Lietuvos KRKKL medikai užmezgė ryšį su Vokietijoje esančia labdaros organizacija. Jos atstovai žada paremti Kauno ligoninę ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius