Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 26

Už salmoneliozės protrūkį sostinės darželiui skirta 5 tūkst. litų bauda

Už salmoneliozės protrūkį praėjusių metų rugsėjį Vilniaus lopšeliui-darželiui „Geniukų kalvė“ skirta 5 tūkst. litų bauda.
Salmonelės bakterija
Salmonelės bakterija / Wikimedia.org nuotr.

Vilniaus visuomenės sveikatos centras užfiksavo, kad Naujamiestyje esančiame lopšelyje-darželyje „Geniukų kalvė“ buvo nustatyti 6 vaikų susirgimai, pranešė Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba.

Bauda darželiui skirta dėl to, kad ugdymo įstaigoje pagaminti patiekalai neatitiko produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų produktų saugos reikalavimų. Patikrinimas buvo atliktas praėjusių metų rugsėjį.

Nustatyta, kad visi susirgę salmonelioze vaikai valgė lopšelyje-darželyje pagamintą maistą – vištienos maltinį, varškės-ryžių apkepą, mėsos kotletą, mėsos zuikį, omletą, žuvies maltinukus ir lietinius blynus, kuriuos gaminant buvo naudojami kiaušiniai.

Įvertinus epidemiologinio tyrimo metu surinktus duomenis, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto ir Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tyrimų rezultatus, nustatyta, kad salmoneliozės protrūkį galėjo sukelti minėti patiekalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius