-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

Už saugotinas liepas – pasipildžiusi Vilniaus miesto piniginė: nukirsti leido už solidžią išmoką

Vilniaus Konstitucijos prospekte, privačiame sklype visiškai šalia savivaldybės pastato, iškils septynių aukštų verslo centras su požemine dalimi. Statytojai pristatė visuomenei, kaip bus sutvarkyta aplinka. Skelbiama, kad teritorijoje bus pašalinti visi medžiai. Tarp jų trys liepos – saugotinos, tačiau neišsaugotos. Už tai, kad jos bus nukirstos, į miesto biudžetą bus pervesta arti 40 tūkst. eurų.
Medžiai aikštelėje Konstitucijos pr. 14A  ir naujas vietos projektas
Medžiai aikštelėje Konstitucijos pr. 14A ir naujas vietos projektas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Apie tai, kad statytojas UAB „Kvartalas“ pristatė visuomenei, kaip bus sutvarkyta aplinka Konstitucijos pr. 14A, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

„64,3 arų privačiame sklype Konstitucijos pr. 14A suprojektuotas 7 aukštų, 19,2 tūkst. kv. m ploto verslo centras su dviejų aukštų požemine automobilių stovėjimo vieta. Šiuo metu čia yra neasfaltuota automobilių stovėjimo aikštelė. (...)

Šiuo metu sklype auga 18 įvairių rūšių medžių, iš jų – 3 saugotini. Tarp jų yra augančių ant inžinerinių tinklų, taip pat invazinių rūšių – uosialapių klevų, baltažiedžių robinijų, bei saugotiniems priskiriamų rūšių medžių – mažalapių ir didžialapių liepų, paprastųjų klevų, karpotųjų beržų. Kadangi planuojama požeminės pastato dalies statyba, statytojai nemato galimybės išsaugoti šių medžių.

Šiuos kirtimus planuojama kompensuoti pasodinant 39 medžius sklypo ribose ir 13 už sklypo ribos. Bus sodinamos liepos, klevai, beržai, gudobelės, sedulos, eglės“, – rašoma pranešime.

Trys saugotini medžiai – gražios liepos. Tačiau ir joms pašalinti leidimas jau išduotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius