Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 28

Už sėkmingai pagimdytą sūnų – vieša padėka medikams

„Noriu pasidžiaugti ir padėkoti Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus slaugytojams, gydytojams. Jei ne čia dirbantys žmonės, man būtų baigęsi liūdnai. Todėl labai didelis „Ačiū“ gydytojams Godai Jievaltienei ir Arūnui Daukšai. Be Jūsų atsidavimo savo darbui nebūtų mano džiaugsmo.“
Naujagimis
Naujagimis / 123RF.com nuotr.

„Dar noriu padėkoti Valerijai Perminaitei už suteiktą išsamią informaciją ir pagalbą. Ačiū Danguolei Skidrienei už palaikymą, informaciją – nereali sesutė palaikiusi mane iki pat operacinės durų. Didelis „Ačiū“ Ilonai Joneliūnienei už rūpestį, supratingumą bei suteiktas sąlygas. Labai ačiū visiems. Džiaugiuosi pasirinkusi šią ligoninę, gavau visapusę pagalbą, čia dirba patys geriausi specialistai“, – Kauno klinikinės ligoninės interneto tinklalapyje, skiltyje „Atsiliepimai“ rašo Violeta Varanovaitė.

Jei ne medikai, nesūpuotų sūnaus

Moteris sako niekada nedavusi jokių kyšių ir šį kartą nedavė medikams jokių dovanų. Jos nuomone, tikrai nereikia mokėti gydytojui už tai, kad jis dirba savo darbą ir už jį gauna atlyginimą. Medikai pasirinkdami profesiją iš anksto žino, kad negaus milijonų, ir paprastai šį darbą renkasi jausdami pašaukimą ir vedini nuoširdaus noro padėti sergančiam žmogui.

Didelį jautrumą, bet kartu ir aukštą profesionalumą parodė Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus personalas, kai Violeta čia gimdė sūnelį. Gimdymas buvo komplikuotas, tad teko atlikti Cezario pjūvio operaciją. Tačiau viskas pavyko puikiai. Netgi rando po operacijos dabar jau beveik nematyti, kas jauną moterį džiugina. Tačiau labiausiai ji džiaugiasi savo sūneliu, kurio dabar nesūpuotų ant rankų, jeigu ne medikų pastangos.

Padėkos žodžius sakykite dažniau

„Visą savo gyvenimą šiems medikams jausiu dėkingumą ir manau, kad tikrai ne vokelis su pinigais ar kokia kita dovana reikėtų jį išreikšti. Labiausiai tam tinka vieša padėka, kuri ir medikui maloni, o ir jo kolegų, kitų pacientų būna išgirsta kaip to gydytojo ar slaugytojo sąžiningumo ir kompetencijos įvertinimas. Manau, kad tuos padėkos žodžius pacientai turėtų sakyti dažniau. Apmaudu, kad dar dažnai pacientai juos išsineša su savimi, kai pasveikę užveria ligoninės ar poliklinikos duris. Gal čia mūsų, lietuvių santūrus būdas kaltas, kad stengiamės viešai nereikšti savo jausmų“, – svarsto V. Varanovaitė.

Ji sako pastebinti, kad dar visai neišnykusią kyšininkavimo sveikatos apsaugos sektoriuje praktiką palaiko daugiau vyresnio amžiaus žmonės. Tai nuo sovietinių laikų užsilikusi tradicija, kuri nepriimtina jaunajai kartai. Pasak pašnekovės, to nė su žiburiu nerasi kitose Europos šalyse. Violetai teko gyventi Airijoje ir ji teigia, kad ten niekam net į galvą neateina mintis, kad gydytojui už jo apmokamą darbą dar reikia duoti pinigų ar kitokių dovanų.

Organizuoja specialią akciją

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad bet koks materialus atlygis medikams net ir duodamas po gimdymo, operacijos ar kokios kitos procedūros yra laikomas ne padėka, o kyšiu. Skatindama pacientus visiškai atsisakyti bet kokių neoficialių atsidėkojimų medikams ir įtvirtinti naujas padėkos medikams tradicijas organizuojama padėkos medikams akcija. Įvairiose šalies sveikatos priežiūros įstaigose – ligoninėse, poliklinikose, ambulatorijose – skelbimų lentose jau yra iškabinti plakatai, raginantys pacientus ištreikšti padėką jį gydančiam gydytojui ar slaugytojui. Kiekvienas pacientas gali paimti šalia plakato esantį atviruką, ant jo savo ranka užrašyti padėką ir įmesti į specialų voką, kuris pritvirtintas ant plakato.


Informacija parengta bendradarbiaujant su LR sveikatos apsaugos ministerija, kuri įgyvendina Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės lėšomis finansuojamą projektą „Korupcijos prevencijos didinimas sveikatos apsaugos sektoriuje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius