-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 28

Už skolas areštuota pusė Panevėžio vicemerės buto, pusė algos atitenka antstoliams

Už skolas teismas areštavo dalį buto, o pusę atlyginimo tenka atiduoti antstoliams. Į tokią situaciją pateko Panevėžio vicemerė, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narė 45-erių Rimantė Ratinskaitė.
Kišenė
Kišenė / LŽ nuotr.

R.Ratinskaitė sakė esanti viena iš daugelio Lietuvos žmonių, kurie turi skolų, rašo „Lietuvos rytas“.

Prieš dvejus metus partijos kolegei R.Ratinskaitei 20 tūkstančių litų paskolinęs verslininkas Romas Kiltinavičius nesitikėjo, kad pinigų teks reikalauti per teismą. „Tuomet skolinau penkiems mėnesiams. Ilgai tikėjau pažadais. Dar prieš porą mėnesių ji žadėjo atiduoti, bet pastaruoju metu nebeatsiliepdavo net telefonu. Todėl kreipiausi į teismą. Pinigus teks atsiimti per antstolius“, – kalbėjo R.Kiltinavičius.

2008 metais skolindamasi pinigus, R.Ratinskaitė užtikrino R.Kiltinavičių, kad bus pajėgi juos grąžinti. Tuo metu ji turėjo vairavimo mokyklos „Argista“ akcijų. Šiuo metu mokyklos veikla sustabdyta.

Vicemerė nepaneigė, kad turi ir daugiau skolų. Tačiau paminėjo tik iš banko paimtą paskolą.20 tūkstančių litų – ne vienintelė politikės skola. Kelerius metus iš eilės už savo trijų kambarių buto šildymą R.Ratinskaitė prasiskolina bendrovei „Panevėžio energija“. Šių metų gegužę Panevėžio apylinkės teismas iš R.Ratinskaitės „Panevėžio energijai“ priteisė kiek daugiau nei 2 000 litų.

„Šiais laikais mažai Lietuvoje žmonių, kurie neturėtų skolų. Aišku, kad blogai jaučiuosi būdama skolinga. Juk skola – ne žaizda, neužgyja“, – sakė R.Ratinskaitė. Ji tikino, kad norėdama nuslėpti ar grąžinti skolas nesinaudoja savo aukštu postu.

Vicemerė nepaneigė, kad turi ir daugiau skolų. Tačiau paminėjo tik iš banko paimtą paskolą. R.Ratinskaitė neslėpė, kad kiekvieną mėnesį dalis jos atlyginimo atskaičiuojama antstoliams.

Savivaldybės buhalterijos darbuotojos patvirtino, kad kiekvieną mėnesį iš R.Ratinskaitės gaunamų 3 279 litų pusė atitenka antstoliams. Taip iš antstolių raštais pareikalautų 16,5 tūkstančio litų vicemerė jau grąžino pusę.

Netrukus savivaldybę turėtų pasiekti naujas antstolio raštas dėl 20 tūkst. litų, kuriuos politikė skolinga R.Kiltinavičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius