-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 09

Už teisingumą atsakingas eurokomisaras Vilniuje aptars Rusijos atsakomybės klausimus

Lietuvoje viešintis už teisingumą atsakingas eurokomisaras Didier Reyndersas ketvirtadienį su šalies politikais aptars karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos atsakomybės klausimus.
Didier Reyndersas
Didier Reyndersas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje pranešimo, eurokomisaras Vilniuje kalbės apie nuolatinę Europos Sąjungos (ES) paramą Ukrainai įvairiose srityse, Rusijos vykdomus karo nusikaltimus Ukrainoje ir galimą tarptautinį atsaką į juos, konfiskuoto bei įšaldyto Rusijos turto panaudojimą Ukrainos reikmėms.

Taip pat D.Reyndersas žada atkreipti dėmesį į Lietuvos teismų sistemos finansavimą, siekiant užtikrinti jos nepriklausomumą.

Numatyti D.Reynderso susitikimai su premjere Ingrida Šimonyte, Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, teisingumo ministre Ewelina Dobrowolska, Konstitucinio Teismo pirmininke Danute Jočiene. Svečias taip pat dalyvaus diskusijoje Vilniaus universitete, apžiūrės Okupacijų ir laisvės kovų muziejų.

Lietuva drauge su Latvija ir Estija pernai spalio viduryje paragino Europos Sąjungą su tarptautiniais partneriais steigti specialųjį tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti. Šalys teigia, kad toks tribunolas leistų patraukti atsakomybėn ir Rusijos vadovybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius