-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 24

Už valstybės stiprinimo veiklą bus įteiktas J. K. Chodkevičiaus aukso medalis

Vilniaus paveikslų galerijoje penktadienį vyks Jono Karolio Chodkevičiaus aukso medalio už valstybės stiprinimo veiklą įteikimo ceremonija.
Irmantas Gelūnas/Fotobankas nuotr. Ceremonija
Irmantas Gelūnas/Fotobankas nuotr. Ceremonija

Kaip pranešė organizatoriai, renginyje dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas Vytautas Landsbergis, kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir kiti kultūros, mokslo, politikos veikėjai. 

„Skirdami šį apdovanojimą ieškojome žmogaus, kuris, veikdamas įvairiose srityse daro daugiau, nei jam priklausytų, kurio veikla stiprina Lietuvos saugumą. Medalis Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo vardu bus įteiktas šiuolaikiniam žmogui, veikiančiam renesansinės asmenybės principais“, – sako Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo vadovas Edmundas Jakilaitis. 

Kaip skelbiama, 2021 metais „Jono Karolio Chodkevičiaus Aukso medalis už Valstybės stiprinimo veiklą“ buvo įteiktas paramą Ukrainai telkiančios organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjui ir vadovui Jonui Ohmanui.

2022 metais „Jono Karolio Chodkevičiaus Aukso medalis už Valstybės stiprinimo veiklą“ buvo įteiktas Krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui ir žurnalistui Andriui Tapinui už valstybės institucijų ir pilietinės visuomenės susitelkimą ir veikimą išvien ginant laisvę.

Jonas Karolis Chodkevičius (1570–1621) – vienas žymiausių XVII amžiaus pradžios Europos karvedžių, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės didikas, Šklovo ir Myšo grafas, nusipelnęs valstybės veikėjas – Žemaičių seniūnas, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didysis etmonas bei Vilniaus vaivada, pasižymėjęs švietimo ir kultūros srityse.

Jono Karolio Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondą įkūrė žinomi visuomenininkai, mokslo ir kultūros atstovai.

Fondas siekia įamžinti ir plačiai visuomenei pristatyti J.K. Chodkevičiaus asmenybę, skatina giliau pažinti šalies istoriją, kviečia piliečius veikti valstybės klestėjimo labui, skirti jėgas visuomeninei ir kultūrinei veiklai. Savo iniciatyvoms Fondas telkia privačių rėmėjų lėšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius