Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 20

Už viešą paramą agresoriams ketinama uždrausti užsieniečiams atvykti į Lietuvą

Ketvirtadienį Seimas ketina priimti pataisas, kad viešai pareiškę paramą užsienio valstybės vykdomai agresyviai ir tarptautinę teisę pažeidžiančiai politikai asmenys nebūtų įleidžiami į Lietuvą.
Filipas Kirkorovas
Filipas Kirkorovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot projekto iniciatorių, tokių ribojimų reikia imtis dėl pastaraisiais metais intensyvėjančios „minkštosios galios“ projektų sklaidos Lietuvoje.

Pasak pataisos formuluotę pasiūliusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto, nacionaliniam saugumui riziką keliantys asmenys turėtų būti sankcionuojami, tai yra paskelbiami nepageidaujamais Lietuvoje.

Siūloma dabar galiojančius pagrindus, kada užsienietis neįleidžiamas į Lietuvą, papildyti nauju – už viešą, aktyvų rėmimą ar dalyvavimą užsienio valstybės vykdomoje tarptautinės teisės principus ir normas pažeidžiančioje veikoje.

Užsieniečių teisinės padėties įstatyme numatyta, kad užsienietis į Lietuvą gali būti neįleidžiamas, jeigu yra rimtas pagrindas manyti, kad jis yra padaręs sunkų ar labai sunkų nusikaltimą asmeniui ir dėl to buvo pažeistos visuotinai pripažintos žmogaus teisės ir laisvės, korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką arba kad kurstė ar kitaip dalyvavo darant tokias nusikalstamas veikas, yra įtrauktas į kitos Europos Sąjungos valstybės narės, Europos laisvosios prekybos asociacijos ar Šiaurės Atlanto Sutarties Organizacijos valstybės narės nacionalinį užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti, sąrašą.

Taip pat į Lietuvą neįleidžiami užsieniečiai, galintys kelti grėsmę valstybės saugumui ar viešajai tvarkai.

Tikslinti šį įstatymą nutarta, kai paaiškėjo, kad Kultūros taryba skyrė subsidijų už neįvykusius ar perkeltus kultūros renginius bendrovėms, planavusioms Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus.

Sausio 19 dieną Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu įtraukė Rusijos atlikėją F.Kirkorovą į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje už Krymo okupacijos pateisinimą. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą galioja penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius