Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 09

Uždaromos Lietuvos ambasados Bulgarijoje, Portugalijoje ir Slovėnijoje

Vyriausybės posėdyje nuspręsta uždaryti Lietuvos ambasadas Bulgarijoje, Portugalijoje ir Slovėnijoje. Sprendimas priimtas atsižvelgus į politinių, ekonominių ir kultūrinių santykių su šiomis šalimis raidą bei poreikį optimizuoti Lietuvos diplomatinį atstovavimą.
Lietuvos ambasada
Lietuvos ambasada / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Diplomatinio atstovavimo tinklo tobulinimas ir optimizavimas yra tęstinė veikla, kurią vykdo visos valstybės. Ją lemia politiniai, ekonominiai šalies interesai, atstovavimo piliečių interesams svarba ir finansinės galimybės.   
 
Uždarius ambasadas specifiniai ekonominiai, kultūriniai bei konsulinės pagalbos klausimai bus sprendžiami per Lietuvos garbės konsulinius pareigūnus šiose valstybėse.

Parama užsienio lietuvių organizacijoms, lietuvių kalbai, kultūrai ir tradicijoms puoselėti bei bendruomenėms stiprinti bus toliau tiesiogiai teikiama per Lietuvos užsienio reikalų ministeriją.

Europos Sąjungos, tarptautinio saugumo ir kiti aktualūs klausimai su šiomis valstybėmis ir toliau bus derinami per Lietuvos nuolatinę atstovybę ES, nuolatinę atstovybę prie NATO ir nuolatinę atstovybę prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje, o dvišalių santykių aktualijos bus aptariamos ministrų susitikimų tose organizacijose metu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius