-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 22

Uždrausta realizuoti 23 tonas apelsinų iš Egipto

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, 2011 m. balandžio 15 d. atrinko apelsinų mėginius laboratoriniams tyrimams. Vaisius iš Egipto kompanijos „EL Gebaly Fruit Company“ į Lietuvą importavo UAB „Baltic Fresch Fruit“ (Naujoji uosto g. 2-406, Klaipėda).
Vaisiai
Vaisiai / Photos.com

Atlikus tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, apelsinuose nustatytas pesticidas ciflutrinas, kuris yra įtrauktas į „pavojingų“ pesticidų sąrašą ir kurio koncentracija importuojamuose apelsinuose net 10 kartų viršijo didžiausią leidžiamą koncentraciją. Pesticido koncentracija apelsinuose sudarė 0,22±0,11 mg/kg (didžiausia leistina koncentracija – 0,02 mg/kg).

Tai jau ne pirma Egipto kompanijos „EL Gebaly Fruit Company“ į Lietuvos rinką siunčiama nesaugių apelsinų siunta. 2011 m. kovo 12 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai jau buvo sulaikę ir uždraudė realizuoti 23 tonas apelsinų. Atsižvelgiant į tai ir įvertinus riziką, nei vienos šios kompanijos į Lietuvą tiekiamos apelsinų siuntos nebus leidžiama realizuoti tol, kol nebus atlikti laboratoriniai tyrimai pesticidų liekanų koncentracijai nustatyti.

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigojo importuotoją (UAB „Baltic Fresch Fruit“) minėtą apelsinų siuntą saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui. Apie atvejį Skubių pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF informuota Europos Komisija ir kitos ES šalys narės. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius