Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 06

Užgavėnės į Klaipėdą atviliojo pavasarį (nuotraukos)

Klaipėdiečių ankstyviems raginimams bėgti iš kiemo žiema pasidavė: sekmadienį Meno kieme šurmuliavusi šventė tarsi iš anksto prisiviliojo puikų pavasarišką orą.
Į šventę pramogautojai vežti vežimais.
Į šventę pramogautojai vežti vežimais. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Atšvęsti pavasario sugrįžtuves ir užsitęsusiai žiemai suduoti paskutinį smūgį tradiciškai pakvietė Etnokultūros centras į Meno kiemą. Jame sekmadienį atsivėrė ir blynų kiemas, kvietęs paskanauti kepinių, košių ir „blūdkiemis“, kur skambėjo dainos, surengtas aukcionas, žaidynės ir net muštynės – kaip ir pridera tarp Kanapinio ir Lašininio. Ir šįkart Kanapinis pasirodė esąs energingesnis ir žiema tikrai turės pasitraukti.

Šios Užgavėnės mieste sutapo ir su Kaziuko muge – tad nusipirkę lauktuvių namiškiams Teatro aikštėje, klaipėdiečiai skubėjo švęsti į Meno ir nesibodėjo stovėti ilgose eilėse prie blynų ir kruopų košės.

Atsinaujinti artėjančiam pavasariui arba – priešingai – išsivalyti spintas pakvietė pirmasis šių metų Blusų turgus. Į Aukštąją gatvę sugrįžęs sendaikčių ir niekučių turgelis ir šiemet žada būti itin gausus. Sekmadieninė tradicija visam laikui sugrįš gegužę.

Arklys su vežimaičiu pilnu persirengėlių raganomis ir velniais vežė svečius tiesiai į Blūdkiemį, kur už „nematomas kainas“ prekiauta kaukėmis su ašuto ir lino plaukais, garbanotomis kasomis, surengtas aukcionas.  Mažieji šventės dalyviai kviesti pasivolioti šiaudų kampe, kad ligos nepultų, pasisupti, kad pavasaris tikrai grįžtų. Drąsiausieji išbandė Kanapinio ir Lašininio kovų ringą. Sunegalavusius ir „pavasarinės bacilos“ dar nepagavusius švenčius savomis „lekarstvomis“ gydė daktaras.

Užgavėnėms nuvilnijus Meno kiemas kviečia kartu laukti didžiausios pavasario šventės – Velykų ir kartu išmokti pasigaminti pavasarines puokštes.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius