Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17

Užjūrin pabėgusi Neringa Venckienė prapliupo įstatymų pataisomis

Nuo balandžio Seime nesirodanti ir JAV politinio prieglobsčio pasiprašiusi Seimo narė, „Drąsos kelio“ atstovė Neringa Venckienė, kuriai parlamentarai praėjusią savaitę pradėjo apkaltos procedūrą, po kelių mėnesių tylos antradienį prapliupo įstatymų pataisomis.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį savo ir N.Venckienės vardu jos frakcijos bendražygis Jonas Varkala įregistravo net vienuolika įstatymų pataisų.

Nuo teisėsaugos besislapstančiai politikei parūpo viskas – nuo pensijų iki besigydančio Seimo nario Egidijaus Vareikio algos.

Ji siūlo  Seimo nariui už laikotarpį, kai jis gydomas nuo alkoholizmo ar narkomanijos, ir dėl to nedalyvauja Seimo posėdžiuose, nemokėti nei algos, nei parlamentinėms išlaidoms skirtų lėšų.

N.Venckienė dar siūlo, kad nuo 2014 m. sausio 1 d. vidutinė senatvės pensija būtų didinama mažiausiai 200 litų.

Į JAV pabėgusi N.Venckienė pati šių pajamų negauna nuo gegužės.

N.Venckienė dar siūlo, kad nuo 2014 m. sausio 1 d. vidutinė senatvės pensija būtų didinama mažiausiai 200 litų, o per krizę sumažintų pensijų dalį senoliai galėtų atgauti ir po mirties – jos taptų paveldimos.

Be to, N.Venckienė kartu su J.Varkala siūlo keisti Seimo rinkimų įstatymą taip, kad partijoms tam, kad patektų į Seimą, nebereikėtų perlipti 5 proc. rinkėjų pasitikėjimo kartelės. „Drąsos kelio“ atstovai mano, kad šis apribojimas turi būti naikinamas. 

Taip pat „Drąsos kelio“ atstovai siūlo uždrausti valstybės įmonėms samdyti teisininkus tais atvejais, kai jose yra nuolat dirbančių šios profesijos atstovų.

Seimas praėjusį ketvirtadienį nusprendė pradėti apkaltos procedūrą Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnei Neringai Venckienei. Šį klausimą Seimas svarstė kelias valandas, tačiau galiausiai buvo nutarta kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis atsakytų, kuriais savo veiksmais N.Venckienė pažeidė Konstituciją. Gali būti, kad šiomis pataisomis bandoma parodyti, kad nežinia kur esanti N.Venckienė atlieka Seimo narės pareigas.

Iki šiol per tarpininkus frakcijoje būdama užsienyje N.Venckienė jau buvo įregistavusi keturiolikos įstatymų pataisas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius