-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 21

Užklupus šalčiams elektros tiekėjai laikinai sustabdo planinius remonto darbus

Oro temperatūrai nukritus žemiau –5°C laipsnių, elektros tiekimo bendrovės „VST“ ir Rytų skirstomieji tinklai (RST), laikinai sustabdo numatytus planinius elektros įrenginių remonto darbus, kuriems reikalingas ilgesnis nei 5 valandų elektros energijos atjungimas. Termometro stulpeliui nukritus iki –10 °C, bus sustabdomi visi planiniai remonto darbai. Taip nuspręsta dėl to, kad esant šalčiams bendrovių klientams likti be elektros energijos būtų ypač nepatogu.
Elektros laidai
Elektros laidai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Rūpindamiesi savo klientais, nutarėme atidėti elektros įrenginių atjungimus, kad esant tokiems orams žmonės neliktų be elektros energijos ir nepatirtų nepatogumų ar nuostolių. Naujųjų vartotojų objektai, numatyti prijungti prie elektros tinklo, bus prijungiami, t.y. sutartiniai įsipareigojimai bus vykdomi“, – sako akcinės bendrovės „VST“ Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

Pasak RST Elektros tinklo direktoriaus Virgilijaus Žukausko, planiniai elektros tinklo apžiūros ir remonto darbai atliekami reguliariai visus metus tam, kad būtų užtikrinamas kokybiškas ir patikimas elektros tiekimas vartotojams. „Prie atskirų oro linijų ruožų ir atramų privažiuoti sunkiuoju transportu su specialiais mechanizmais galima tik esant įšalui. Tai ypač aktualu gyvenvietėse privačių namų kvartaluose arba prie sodybų vienkiemiuose. Esant įšalui sunkiojo transporto priemonės bei technika nepalieka provėžų ar kitų nepageidaujamų pėdsakų ūkininkų pasėliuose, daržuose ar prie gyventojų pastatų, nesugadina neasfaltuotų kelių“, – teigia V. Žukauskas. RST atstovas atkreipia dėmesį, jog esant avariniams atvejams elektros tiekimo atstatymo darbai atliekami nedelsiant, teigiama pranešime spaudai.

Numatyti planiniai darbai, dėl kurių reikalingas ilgesnis elektros įrenginių atjungimas, bus atnaujinami, kuomet oro temperatūra bus aukštesnė kaip –5°C.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius