Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 25

Užmaršus buriuotojas kirto Lietuvos-Rusijos sieną

Antradienį Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnybos Valdymo centro budintis operatorius radaro ekrane užfiksavo Lietuvos-Rusijos valstybinės sienos kirtimą Kuršių mariose.
Radarai Karinių jūrų pajėgų valdymo centro biure užfiksavo kaip kirsta Lietuvos-Rusijos siena.
Radarai Karinių jūrų pajėgų valdymo centro biure užfiksavo kaip kirsta Lietuvos-Rusijos siena. / KAM nuotr.

Buvo nustatyta, kad valstybinę sieną Kuršių mariose iš Lietuvos į Rusijos pusę 16 val. 23 min. kirto Lietuvoje registruota jachta „Lyra“ (LTU-712). Apie sienos kirtimą Karinių jūrų pajėgų operatyvinis budėtojas nedelsiant pranešė VRM Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojui.

\Vėliau, 16 val. 54 min. buvo užfiksuota, kad jachta „Lyra“ (LTU-712) kirto sieną Kuršių mariose atgal į Lietuvos pusę. 17 val. 25 min. jachta „Lyra“ (LTU-712) lydima VSAT Pakrančių apsaugos skuterio „Bumerangeris“ įplaukė į Nidos uostą. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojas Karinių jūrų pajėgų Valdymo centrą papildomai informavo, jog sieną kirtusiose jachtoje buvo vienas suaugęs asmuo ir du vaikai. 

Karinių jūrų pajėgų Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba vadovauja valstybės sienos jūroje, teritorinės jūros bei išskirtinės ekonominės zonos stebėjimui bei kontrolei. Jos pagrindinės funkcijos – Jūros pakrančių, teritorinės jūros bei išimtinės ekonominės zonos stebėjimas, laivų, plaukiančių Lietuvos Respublikos teritorine jūra, identifikavimas. Šioms funkcijoms vykdyti Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba turi Jungtinį valdymo centrą, kur suplaukia apdorota galutinė informacija iš Jūros stebėjimo postų, išdėstytų Palangoje, Klaipėdoje ir Nidoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius