-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 04

Užsieniečiai Pabradėje gyvena vis geriau: nelegalų prieglaudą statybininkai apgulė ilgam

Toliau gerinamos sulaikytų užsieniečių gyvenimo sąlygos URC Pabradėje. Už Europos grąžinimo fondo (EGF) lėšas gerinamos sulaikytų ir VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje apgyvendintų užsieniečių buitis ir sąlygos.
Užsieniečių registracijos centras
Užsieniečių registracijos centre / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sėkmingai įsisavinant skirtas EGF lėšas užbaigtas URC esančio užsieniečių bendrabučio remonto darbų trečiasis etapas.

Jo metu dviejuose Pabradėje esančio pastato aukštuose atlikti bendrastatybiniai darbai: pakeistos grindys, durys, sutvarkytos ir patobulintos šildymo bei vėdinimo ir vandentiekio bei kanalizacijos sistemos, vykdyti elektros instaliacijos ir apdailos darbai, išardytos senos ir sumūrytos naujos pertvaros. Taip pat įrengti šilumos tiekimo, vandentiekio ir nuotekų kanalizacijos įvadai bei šiluminis punktas.

Šiuos darbus, kurių vertė yra beveik 481 tūkstantis eurų, atliko uždarosios akcinės bendrovės (UAB) „Stamena“ ir „Termotaupa“.

VSAT nuotr./Užsieniečių prieglaudoje Pabradėje
VSAT nuotr./Užsieniečių prieglaudoje Pabradėje

Anksčiau vykdytų pirmojo ir antrojo bendrabučio remonto etapų metu sutvarkyta dalis gyvenamųjų bei socialinio darbo patalpų, atliktas bendrabučio stogo remontas įrengiant naują bituminę dangą, sutvarkyta ir apšiltinta stogo ventiliacinė sistema, demontuotos kai kurie pasenusios ir nereikalingos konstrukcijos, pakeisti langai, mineralinės vatos plokštėmis apšildytas bendrabučio pastato fasadas.

Pirmojo etapo darbai, kuriuos atliko UAB „VT Statyba“, kainavo daugiau kaip 16 tūkstančių eurų. Antrojo etapo darbus vykdė „UAB „Tomosta“, o jų vertė – kiek daugiau nei 256 tūkstančiai eurų.

Planuojama ketvirtojo etapo darbus pradėti 2017 metais.

Šio etapo metu pirmajame URC bendrabučio aukšte bus keičiamos grindys, durys, tvarkomos šildymo bei vėdinimo ir vandentiekio bei kanalizacijos sistemos, vykdomi elektros instaliacijos ir apdailos darbai. Šie darbai turėtų kainuoti daugiau nei 434 tūkstančius eurų.

VSAT nuotr./Užsieniečių prieglaudoje Pabradėje
VSAT nuotr./Užsieniečių prieglaudoje Pabradėje

VSAT įgyvendina investicinį projektą Nr. EGF13/3.1.4-1.4 „Grąžinamų ir išsiunčiamų asmenų, priimtų į Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Užsieniečių registracijos centrą, apgyvendinimo sąlygų gerinimas“.

Projektas atitinka EGF 2007–2013 m. daugiametėje programoje nurodytą prioritetą „Parama valstybėms narėms, kuriant grąžinimo valdymo strategiją“ ir nustatytą VSAT strateginio veiklos plano vieną iš uždavinių – užtikrinti į Užsieniečių registracijos centrą priimtų užsieniečių priežiūrą, išlaikymą ir išsiuntimą į kilmės šalį, užkirsti kelią nelegalios migracijos plitimui per Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius