Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 04

Užsieniečių įvaikinti lietuviai vis dažniau ieško giminių Lietuvoje

Vis daugiau vaikus iš Lietuvos įvaikinusių šeimų ar suaugusių įvaikintų žmonių Lietuvoje ieško giminių.
Vaikas
Vaikas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos duomenimis, per septynis šių metų mėnesius gauta 15 prašymų padėti surasti įvaikių biologinius tėvus, brolius, seseris ar kitus giminaičius, suteikti informacijos apie savo ar artimųjų įvaikinimą bei tarpininkauti užmezgant įvaikinusios užsieniečių šeimos ir likusių Lietuvoje jo brolių, seserų ar kitų artimųjų ryšius.

Per visus praėjusius metus tokių prašymų iš viso būta 19, 2009 metais – 16, 2008 metais – 8.

Su atitinkamais prašymais kreipėsi lietuvaičius įvaikinusios Australijos, Italijos, JAV, Vokietijos ir kitų šalių piliečių šeimos, gyvenantys Lietuvoje užsienio piliečių įvaikintų vaikų giminaičiai bei suaugę įvaikinti asmenys ne tik iš mūsų šalies, bet ir Armėnijos bei Gruzijos, pranešė tarnyba.

Daugiau kaip pusę šių metų atvejų sudarė užsienio piliečių šeimų, įvaikinusių vaikus iš Lietuvos, prašymai rasti įvaikių biologines mamas ir (ar) brolius bei seseris arba bent pateikti apie juos turimą informaciją. Dažnai informacijos apie biologines mamas prašė įdukros, sulaukusios paauglystės. Joms buvo svarbu žinoti ne tik kaip biologinės mamos gyvena, bet ir jų ūgį, plaukų spalvą ir kt.

Taip pat į tarnybą kreipėsi užsieniečių įvaikintų vaikų giminaičiai (dažniausiai biologinės seserys, broliai, pusseserės, kartais ir biologinės mamos), gyvenantys Lietuvoje, prašydami pateikti informacijos apie įvaikintus vaikus bei padėti užmegzti tarpusavio ryšį.

Tarpininkaujant Įvaikinimo tarnybai, užmegztas tiesioginis pageidaujamas bendravimas, jei dėl jo sutiko abi pusės, arba tarpusavio ryšys palaikomas per tarnybą.

Tarnybai padedant, vienam vyrui pavyko surasti septynis brolius ir seseris, apie kuriuos jis nieko ligi tol nežinojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius