-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Užsieniečių vasaros atostogos - lietuvių kalbos studijoms

Nuo penktadienio kone visą mėnesį Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakultete vyks lietuvių kalbos vasaros kursai kitakalbiams.
Mokytis lietuvių kalbos į vasaros kursus susirenka įvairių šalių jaunimas.
Mokytis lietuvių kalbos į vasaros kursus susirenka įvairių šalių jaunimas. / A.Pelakausko nuotr.
Temos: 1 Atostogos

Tokie kursai rengiami jau aštuntą kartą. Tai intensyvaus kalbos mokymo mėnuo. Kasdien iki pietų kursantai mokysis universiteto auditorijose, o po pietų ir savaitgaliais galės dalyvauti kultūrinėje, pažintinėje ir pramoginėje kursų programoje.  

Iš viso šią vasarą kursuose lietuvių kalbos mokysis apie 30 dalyvių. Tai gerokai mažiau negu pernai. Akivaizdu, jog sunkmetis pakoregavo kai kurių potencialių kursantų planus, – net keletas užsieniečių, jau žiemą pareiškusių norą dalyvauti Klaipėdos universiteto vasaros mokykloje, vėliau atsiprašė nebegalėsią atvykti. 

Dauguma šiųmečių kursantų atvyksta iš Europos šalių, – Latvijos, Vokietijos, Suomijos, Liuksemburgo, Čekijos, bus dalyvių ir iš Rusijos, Turkijos bei JAV. Tai užsienio studentai, dėstytojai, vertėjai, verslininkai, kitų profesijų atstovai. Keletas kursantų ketina gyventi ir dirbti Lietuvoje. Kaip ir kiekvienais metais, yra keletas lietuviškų šaknų turinčių užsieniečių. 

Lietuvių kalbos bus mokoma trijose skirtingo lygio grupėse. Kasmet daugėja kursantų, kurie jau kalba lietuviškai ir atvyksta pagilinti savo žinių, pabūti Lietuvoje, susipažinti su šalies socialinio ir kultūrinio gyvenimo naujovėmis. Džiugina ir tai, jog sulaukiama užsieniečių, kurie atvyksta į Klaipėdą dalyvauti vasaros mokykloje antrą ar net trečią kartą, – vis aukštesnio lygio grupėje.

Kursuose dėstys 6 Klaipėdos universiteto dėstytojai, turintys šio darbo patirties ir daug entuziazmo. Be to, intensyviai dirba kursų organizacinė grupė iš universiteto Tarptautinių ryšių skyriaus. 

Šiais metais, kaip ir anksčiau, Klaipėdos universiteto vasaros kursuose kitakalbiams integruojami du renginiai: Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams ir EILC – Erazmus intensyvus kalbos mokymo kursas. Pastarasis yra skirtas Europos aukštųjų mokyklų studentams, besirengiantiems semestro ar ilgesnėms studijoms Lietuvoje pagal Erazmus mainų programą.

Į Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokyklą kitakalbiams kviečiami visi, norintys pramokti lietuvių kalbos ar tobulinti jau turimas žinias bei įgūdžius; laukiami ne tik atvykstantys užsieniečiai, bet ir vietiniai kitakalbiai: kalbos mokymo programos derinamos pagal valstybinės kalbos mokėjimo kategorijų reikalavimus.
 
Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokyklos atidarymo šventė vyks penktadienį, 12 val. Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto II-ojo aukšto fojė. Tikimasi, kad šios šventės metu kursų dalyviai jau pasakys ką nors lietuviškai, – tai, ką bus išmokę per pirmąją pamoką. Rimti mokslai prasidės nuo pirmadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius