Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 04

Užsienio reikalų komitetas: narystė Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje būtų unikali galimybė Lietuvai

Užsienio reikalų komitetas posėdyje išklausė užsienio reikalų viceministro Nerio Germano pateiktą informaciją apie 68-ąją Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos sesiją, vykusią 2013 m. rugsėjo 25 d. Niujorke (Jungtinės Amerikos Valstijos), vizito metu įvykusius susitikimus bei kitus renginius. Posėdžio metu buvo apžvelgta pagrindinė JT Generalinės Asamblėjos sesijos tema „Tūkstantmečio vystymosi darbotvarkė po 2015-ųjų“.
Balsavimas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje
Balsavimas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ypatingas dėmesys posėdžio metu buvo skirtas Lietuvos kandidatavimui į JT Saugumo Tarybos nenuolatinius narius. Diskusijoje apie šios siekiamos narystės svarbą Lietuvai buvo pabrėžta, kad tai būtų unikali galimybė padidinti Lietuvos tarptautinį matomumą ir pristatymą pasaulyje.

Komiteto nariai taip pat apsvarstė ir pritarė derybiniams aprašams dėl ES–Japonijos viršūnių susitikimo, vyksiančio 2013 m. lapkričio 19–20 d., ir dėl ES–Korėjos viršūnių susitikimo, vyksiančio 2013 m. lapkričio 8 d.

Komitetas paskelbė svarstymo komitete pertrauką dėl Įstatymo projekto dėl Konvencijos dėl savitarpio administracinės pagalbos mokesčių srityje ir Protokolo, keičiančio Konvenciją dėl savitarpio administracinės pagalbos mokesčių srityje, ratifikavimo (Nr. XIIP-959), kol Vyriausybė pateiks Seimui patikslintą informaciją. Šio įstatymo priėmimas būtų svarbus žingsnis, siekiant suteikti galimybę bendradarbiauti Konvenciją pasirašiusioms valstybėms įvairiose su mokesčių surinkimu susijusiose srityse, tokiose kaip pagalba apskaičiuojant ir surenkant mokesčius, kova su mokestiniu sukčiavimu.

Kitas komiteto posėdis numatomas spalio 11 d. (penktadienį).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius