Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 09

Užsienio reikalų ministerija: dėl Alesiaus Beliacko su mumis turėjo tartis

Užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė įsitikinusi, kad Teisingumo ministerija turėjo tartis su Užsienio reikalų miniterija prieš perduodama informaciją Baltarusijai apie Alesiaus Beliackio sąskaitas Lietuvos bankuose.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak jos, nors formaliai tokia taisyklė nėra parašyta juodu ant balto, tačiau neformaliai ji galiojo bent trejus metus.

„Nuo 2008 m. galiojo tokia tradicija, jog bet kuri Lietuvos institucija, gavusi jautrią užklausą iš užsienio, konsultuojasi su URM ir ministerija pataria, o paratimo paprastai klausomasi. Šiuo atveju, deja, tokios užklausos nebuvo,“ – sakė viceministrė.

Pasak jos, Teisingumo ministerija nė karto neklausė URM dėl informacijos Baltarusijai suteikimo, nors kitos ministerijos nuolat konsultuodavosi.

„Dažniausiai tai buvo daroma neformaliai. Šį kartą, deja, neformaliai nesuveikė, nors tradiciją mes turėjome kelis metus“, – teigė A.Skaisgirytė-Liauškienė.

Savo ruožtu Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sakė, kad procedūros visus 18 metų vykdomos visiškai vienodai – neprašant jokios pagalbos iš URM.

Todėl dabar, anot viceministrės, bus surašyta aiškiai kaip turi veikti ministerijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybės saugumo departamentas, Valstybinė mokesčių inspekcija ir kitos institucijos, kad tokios situacijos nepasikartotų.

„Lietuva yra pafrontės valstybė skleidžiant demokratiją į Rytus, todėl panašūs dalykai galimi ir ateityje“, – sakė viceministrė.

Ji pabrėžė, kad A.Beliackiui, sužinojus, kad Lietuva suteikė Baltarusijai informaciją apie jo sąskaitas, buvo siūloma prašyti prieglobsčio Lietuvoje, tačiau jis tuo pasiūlymu sąmoningai nepasinaudojo. Politinio prieglobsčio prašyti siūloma ir kitam baltarusiui Valentinui Stefanovičiui, apie kurį Lietuva Baltarusijai taip pat suteikė informaciją. Jis šiuo metu gyvena Vilniuje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius