Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 14

Užsienio reikalų ministras kartu su Latvijos ir Estijos kolegomis vyksta solidarumo vizito į Ukrainą

Balandžio 15 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kartu su Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi ir Estijos užsienio reikalų ministre Eva-Maria Liimets lankysis Kijeve. Ministrai vyks vienu lėktuvu iš Vilniaus ketvirtadienį anksti ryte.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šis vizitas yra skirtas išreikšti solidarumą ir tvirtą paramą Ukrainai dėl jos teisės į gynybą, taip pat pademonstruoti Rusijai, kad tolesni provokaciniai veiksmai gali turėti pasekmių. Rusijos karinis aktyvumas bei kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų kartu su padažnėjusiais paliaubų rytų Ukrainoje pažeidimais ir plačia dezinformacijos kampanija kelia įtampą regione ir niekaip neprisideda prie taikaus konflikto sureguliavimo ir Minsko susitarimų įgyvendinimo, kurių svarbą Rusija nuolat viešai deklaruoja.

Prie įtampos mažinimo neprisideda ir tai, kad Rusija, pažeisdama savo tarptautinius įsipareigojimus, atsisako dalyvauti ESBO konsultacijų mechanizme dėl rizikos mažinimo pagal Vienos dokumentą“, – teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Vizito metu planuojami Baltijos šalių diplomatijos vadovų susitikimai su Ukrainos vadovybe, vicepremjere Europos ir euroatlantinei integracijai, užsienio reikalų ir gynybos ministrais.

Pastarosiomis savaitėmis augant įtampai rytų Ukrainoje – padažnėjus prorusiškų separatistų atakoms, reikalaujančioms vis daugiau ukrainiečių karių aukų bei Rusijai telkiant karines pajėgas prie Ukrainos sienos ir okupuotame Krymo pusiasalyje, Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai į Kijevą vyks pareikšti tvirtą paramą jau daugiau nei septynis metus Rusijos agresiją patiriančiai Ukrainai ir jos žmonėms, šalies suverenitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius