-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 27

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitikime su JT generaliniu sekretoriumi Ban Ki Munu Niujorke: Lietuva ir toliau didelį dėmesį skirs tarpininkavimui ir taikiam konfliktų sprendimui

Lietuva – maža šalis, bet yra pasirengusi pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai – susitikime su Jungtinių Tautų (JT) generaliniu sekretoriumi Ban Ki Munu kovo 26 dieną Niujorke kalbėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-Moonas ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki Munas ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. / URM nuotr.

Pasak Ban Ki Muno, ES yra kertinis JT partneris daugelyje veiklos sričių. Generalinis sekretorius pagyrė Lietuvą už sėkmingą pirmininkavimą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO), už aktyvumą tarpininkavimo, moterų teisių gynimo klausimais.

JT vadovas domėjosi lapkritį Vilniuje vyksiančiu Rytų partnerystės viršūnių susitikimu. L. Linkevičius, pabrėždamas dialogo apie laisvą Europą svarbą, pateikė daugiau informacijos apie pasirengimą svarbiausiam Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginiui.

Lietuvos rinkiminės kampanijos į nenuolatines JT Saugumo Tarybos nares tikslais Niujorke besilankantis ministras pabrėžė, kad šalis ir toliau didelį dėmesį skirs tarpininkavimui ir taikiam konfliktų sprendimui, žmogaus teisių ir moterų įgalinimo tematikai, taip pat teisės viršenybės ir demokratinių institucijų stiprinimo sritims.

JT generalinis sekretorius, atsakydamas į L. Linkevičiaus kvietimą šiais metais apsilankyti Lietuvoje, atsakė, kad belieka surasti abiem pusėms tinkamą datą.

Tęsdamas vizitą Niujorke ministras taip pat susitiko su valstybių, esančių JT Saugumo Tarybos nuolatinėmis narėmis, ambasadoriais, taip pat su regioninių JT grupių – Karibų, Persų įlankos, Ramiojo vandenyno salų šalių – atstovais. Šiuose susitikimuose aptarti aktualūs JT ir JT Saugumo Tarybos darbotvarkės klausimai – Artimųjų Rytų taikos procesas, situacija Sirijoje, konfliktas Malyje, klimato kaitos iššūkiai bei JT bendradarbiavimo su regioninėmis organizacijomis stiprinimo būdai. Ministras taip pat pasirašė komunikatą, kuriuo užmezgami Lietuvos diplomatiniai santykiai su Surinamu.

Spalį vyksiančiuose rinkimuose Lietuva kandidatuoja į nenuolatines JT Saugumo Tarybos nares 2014–2015 m. kadencijai. Kandidatūrą į vieną Rytų Europos regiono grupei skirtą vietą Lietuva yra pateikusi dar 1996 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius