-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 14

Užsienio reikalų ministras padėkojo Laisvės gynėjui iš Ukrainos Ievgenui Dykyj

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį įteikė padėką ir atminimo dovaną Ukrainos piliečiui Ievgenui Dykyj, kuris 1991 m. sausį vadovavo ukrainiečių būriui, gynusiam Lietuvos Respublikos Seimą.
Linas Linkevičius ir ukrainietis Ievgen Dykyj
Linas Linkevičius ir ukrainietis Ievgen Dykyj / URM.lt nuotr.

„1991 metais Jūs budėjote Vilniuje, gindami Lietuvos laisvę. Šiandien įvairiausiuose frontuose Lietuva yra aktyvi nepriklausomos ir vientisos Ukrainos gynėja. Tikiuosi, kad artimiausiu laiku jūsų pastangos ir svajonės turėti laisvą, demokratišką, savarankiškus sprendimus galinčią priimti valstybę realizuosis. Lietuvos parama Ukrainos žmonėms – tai mūsų duoklė Ukrainai, už jūsų paramą mūsų nepriklausomybės kelyje. Šiandien mes vėl prisimename mus vienijantį šūkį – „už jūsų ir mūsų laisvę“, – teigė L. Linkevičius.

I.Dykyj ir ceremonijoje dalyvavęs Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenko dėkojo Lietuvai už paramą Ukrainai.

„Lietuvos parama Ukrainai, šiuo metu kovojančiai už savo ir Europos laisvę, yra mums labai svarbi, Lietuvos vardas yra labai girdimas, o žmonių simpatijos lietuvių tautai – didelės“, – sakė I. Dykyj.

I.Dykyj lankosi Laisvės gynėjų dienos minėjimo renginiuose Lietuvoje. Sausio 12 d. jis sakė kalbą Lietuvos Seime, sausio 13 d. Lietuvos karo akademijos Karvedžių auditorijoje skaitė paskaitą „Hibridinis Rusijos karas prieš Ukrainą: perspėjimas Baltijos valstybėms“.

I.Dykyj – biologijos habilituotas daktaras, dėstė Kijevo Nacionaliniame universitete „Kijevo Mohylos akademijoje“, aktyviai dalyvavo Oranžinėje revoliucijoje, 2014 m. vasarą vadovavo savanorių bataliono „Aidar“ šaulių būriui Ukrainos rytuose, buvo sužeistas.

I.Dykyj aktyviai dalyvauja Lietuvos paramos Ukrainai akcijose, kartu su bendraminčiais yra subūręs Sausio 13-osios įvykių dalyvių klubą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius