-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 18

Užsienio reikalų ministras po susitikimo su G.Nausėda: pripraskit, bus reguliarūs pokalbiai

Antradienį naujai išrinktas prezidentas Gitanas Nausėda turėjo darbinį susitikimą su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi. „Pripraskit – bus rutininiai, reguliarūs pokalbiai“, – po susitikimo greta prezidentūros žurnalistams komentavo ministras. Anot jo, su G.Nausėda buvo aptartos Lietuvai aktualios temos, o taip pat – pirmasis G.Nausėdos vizitas svetur – į kaimyninę Lenkiją.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Suprantu iš išrinktojo prezidento, kaip ir reguliarių kontaktų pageidautų – ir trečias bus, ir penktas, – dėstė L.Linkevičius.

– Vyksta reguliarūs kontaktai, darbiniai. Informacijos labai daug – ir einamųjų reikalų, ir politinė situacija, ir Europos Sąjungos reikalai, NATO reikalai, vizitai artėjantys – vienas iš jų – daugiau dabar dėmesio – artimiausias į Lenkiją.“

Su G.Nausėda, kaip teigė ministras, buvo aptarti ir kiti vizitai į užsienio šalis, tačiau jis neatskleidė, kur išvykos planuojamos.

„Nenoriu plačiai kalbėti, nes neturiu tokių įgaliojimų“, – nurodė L.Linkevičius.

Vizitas į Lenkiją, anot ministro, traktuotinas kaip susipažinimo. Jam ruošiamasi.

„Programą reikia numatyti – kokie susitikimai – protokoliniai dalykai – vis tiek pirmas vizitas. Yra kas veikti, – sakė jis ir pridūrė, kad Lenkiją ir Lietuvą jungiančių temų laukas platus. – Mus sieja praktiškai visos temos: ir gynyba, ir saugumas, ir transportas, ir energetika, elektros jungtys, sinchronizacija, dujų jungtys. Mūsų bendruomenės aktyvios irgi turi problemų ar klausimų. Labai platus spektras.“

Naujai išrinktas prezidentas G.Nausėda prisieks liepos 12-ąją. Esant tokiai datai, anot L.Linkevičiaus, sudėtinga planuoti kai kuriuos vėlesnius vizitus.

Užsienio reikalų ministras tikino, kad užsienio politikos klausimais G.Nausėda turi naujų idėjų, tačiau teigė, kad apie jas ir turėtų kalbėti jis pats.

„Netikiu, kad bus kažkokių strateginių pokyčių. Gal taktinių pastebėjimų“, – svarstė L.Linkevičius ir darė prielaidą, galbūt užsienio politikoje atsiras naujų bendravimo, konsultavimosi metodų.

Rinkimų kampanijos metu, kalbėdamas apie programines nuostatas, G.Nausėda užsienio politikoje sakė pasigendantis iniciatyvos vykdyti ekonominę diplomatiją.

Pasigendu mūsų užsienio politikoje ekonominės dedamosios.

„Pasigendu mūsų užsienio politikoje ekonominės dedamosios. Man nesuvokiama, kodėl užsienio politikai skiriamų lėšų dalį mažiname, uždarinėjame atstovybes, naikiname komercijos atašė. Verslininkai sako, kad jau pradeda analizuoti Afrikos rinkas, bet nelabai turime, ką jiems pasiūlyti. Norėčiau, kad prezidentas būtų aktyvus verslo misijų dalyvis, važiuodamas su verslininkų delegacijomis į tas rinkas, kurios šiandien nėra visiškai atvertos“, - dėstė tuomet dar kandidatas į prezidentus.

Pirmojo vizito į Lenkiją G.Nausėda vyks liepos 16-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius