Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 16

Užsienio reikalų ministras susitiko su JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėju

Trečiadienį Vašingtone Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, kartu su Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrais Edgars Rinkēvičs bei Sven Mikser susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento nacionalinio saugumo patarėju John R.Boltonu.
Johnas Boltonas
Johnas Boltonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitikime aptarti tarptautinio saugumo, JAV karinio buvimo Baltijos jūros regione ir pagalbos Ukrainai klausimai, pasirengimas NATO vadovų liepos 11-12 dieną susitikimui, Baltijos valstybių ir JAV keturšalis bendradarbiavimas, o taip pat grėsmės, kurias transatlantinei bendruomenei kelia agresyvus ir neatsakingas Rusijos elgesys.

„Susitikimas dar kartą patvirtino glaudžius, dalykinius ir strategine partneryste grįstus Lietuvos ir Amerikos santykius“, – sakė ministras.

„Artėjant NATO Viršūnių susitikimui tai buvo gera proga dar kartą pristatyti Lietuvos darbus stiprinant šalies gynybinius pajėgumus ir mūsų indėlį į tarptautinį saugumą“, – sakė L.Linkevičius.

Pokalbyje taip pat buvo aptarti ir tolimesni žingsniai ir reikalingi darbai, įgyvendinant Baltijos valstybių ir JAV Viršūnių susitikimo rezultatus.

Lietuvos ministras pažymėjo, kad šis darbinis susitikimas pratęsia glaudaus bendradarbiavimo tradiciją su JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėjais.

J.Boltonas JAV prezidento nacionalinio saugumo patarėju pradėjo dirbti 2018 metų balandžio 9 dieną.

Trečiadienį ministras taip pat susitiko su German Marshall Fondo JAV Prezidente Karen Donfried, bei RAND analitinio centro ekspertais Catherine M.Dale, Stephen J.Flanagan, Stephen Larrabee, David Shlapak, Bryan Frederick, Eugene Germanovich. Susitikimuose kalbėta apie Baltijos regiono ir Šiaurės Europos gynybą ir saugumo padėtį, artėjantį NATO Viršūnių susitikimą, transatlantinės vienybės svarbą įveikiant saugumo iššūkius, bei Europos planą Ukrainai.

L.Linkevičius taip pat davė interviu didžiausiai Vašingtono apylinkėse žinias transliuojančiai vietinei radijo stočiai WTOP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius