-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 16

​Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius: „Stiprėjantys radikalūs antieuropietiški judėjimai kelia pavojų“

Europos politinės komunikacijos konferencijoje „EuroPCom“ Briuselyje Lietuvos užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius pareiškė, kad pamažu stiprėjantys radikalūs antieuropietiški judėjimai gali kelti pavojų europietiškosioms vertybėms.
Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius
Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komunikacijos specialistai turi aktyviau skatinti proeuropietišką judėjimą Europos Sąjungoje ir, artėjant Europos Parlamento rinkimams, padėti piliečiams geriau suvokti, už ką pasisako Europos Sąjunga, ir kam ji priešinasi, sakė užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius, spalio 16 d. Briuselyje pradėdamas Europos politinės komunikacijos konferenciją „EuroPCom“.

„Komunikacijos ekspertai turi aktyviai dirbti su europiniais judėjimais, pasisakyti ir padėti piliečiams geriau suprasti, ko Europos Sąjunga siekia, ir kam nepritaria. Be to, turime europinio lygmens partijas, ir geras jų veiklos koordinavimas su nacionalinėmis partijomis leis kampaniją rengti visos Europos Sąjungos mastu“,– kalbėjo V.Leškevičius.

Viceministras pabrėžė, kad šios pastangos svarbios siekiant, kad kitąmet išrinktas Europos Parlamentas būtų atsparus, kai pamažu stiprėjantys radikalūs antieuropietiški judėjimai gali kelti pavojų europietiškosioms vertybėms. V.Leškevičius sakė, kad šių metų konferencijos tema – krizę išgyvenusios Europos pasirinkimas – itin svarbi ne tik rengiantis Europos Parlamento rinkimams 2014 m. gegužę, bet ir šiemet minint Piliečių metus, kuriuos remia ir ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva.

„Būsimųjų rinkimų kampanijos devizas „Veikti, spręsti ir paveikti“ puikiai tinka komunikacijos specialistams, nes varžybos dėl europiečių protų ir širdžių kitąmet nebus lengvos“,– teigė V.Leškevičius.

Ketvirtą kartą Regionų komiteto rengiama konferencija „EuroPCom“ skirta ES viešinimui ir komunikacijai, ypač valstybių narių regionuose. Šiemet ji organizuojama kartu su ES Tarybai pirmininkaujančia Lietuva. Renginyje dalyvauja apie 70 pranešėjų ir 700 klausytojų – komunikacijos ekspertų iš valstybių narių, ES institucijų, nevyriausybinių organizacijų ir verslo, pasakojama pirmininkavimo ES Tarybai atstovės spaudai Lietuvoje Rasos Jakilaitienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius