-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 12

Užsiliepsnojęs keltas „Lisco Gloria“ gabeno „Žalgirio“ arenai skirtus langus

Šeštadienį Baltijos jūroje užsiliepsnojusiame kelte „Lisco Gloria“, plaukusiame iš Kylio į Klaipėdą, buvo ir „Žalgirio“ arenai skirtas krovinys – stiklas arenos fasadui, praneša Kauno miesto savivaldybė.
Degantis keltas
Degantis keltas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kauno miesto mero patarėjas „Žalgirio“ arenos statybos klausimais Vygantas Gudėnas sakė, kad kelte esančiame vilkike yra pakrauta apie 500 kv.m stiklo.

„Kol kas nežinoma, ar kelte esantis stiklas dar bus tinkamas fasadui. Todėl nieko nelaukiant buvo užsakyta papildoma partija stiklo, kad darbai nesustotų. Maždaug už trijų savaičių stiklai bus Kaune, todėl gaisras kelte nesutrikdys darbų grafiko“, – sakė V.Gudėnas.

Keltas šiuo metu yra netoli Danijos. Laive yra stiklai, skirti užsandarinti viršuje esančiam techniniam aukštui. Stiklus montuoja bendrovė „KG Constructions“, kurios direktorius Linas Karžinauskas operatyviai pasirūpino nauju užsakymu.

Iki lapkričio mėnesio pastatas turi būti visiškai užsandarintas. Turi būti ne tik sudėti langai, bet ir įrengti transporto įvažiavimo vartai. Lapkričio mėnesį pastatas jau bus šildomas, todėl statybininkai galės dirbti nešaldami. Bendras arenos fasado plotas siekia 7 711 kv.m.

Kiekvienas stiklas yra pagamintas individualiai, turi savo serijos numerį ir tiksliai atitinka autentiškai išlietus aliuminio profilius. Tai ne tik leidžia išvengti broko, nes stiklai montuojami individualiai pagal brėžinį bei serijos numerį, bet ir pagreitina darbą.

Stiklai arenos fasadui vežami tiesiai iš gamintojo Vokietijoje, šiuo metu kroviniai atvyksta į Kauną kiekvieną dieną. Vieno lakšto svoris siekia 300 kilogramų. Tai yra itin aukštos kokybės gaminys – „Extra Clear“ stiklas skaidresnis nei mums įprastas, naudojamas buityje. Jis taip pat pasižymi puikia šilumine varža. Pietinės bei vakarinės fasado plokštumų stiklai turi papildomą šviesą kontroliuojančią funkciją. Visi stiklo paketai atitinka aukštus saugumo reikalavimus.

„Kartais klausiama, kodėl pasirinkti vokiški langai. Praūžus krizei Lietuvoje neliko patikimų stiklo paketų gamintojų, kurie galėtų per trumpą laiką tiekti apie 7 000 kv.m aukščiausios kokybės bei įvairių tipų stiklo paketų. Arena dėl architektūros sprendimų yra ypatingas statinys. Vokiečių gamintojams tai ne kliūtis, jų pajėgumas bei technologinės linijos leidžia įgyvendinti šiuos sprendimus. Tačiau svarbiausias veiksnys, kodėl buvo priimtas sprendimas stiklo paketus tiekti iš Vokietijos, – ypač aukšta kokybė bei projekto įvykdymo garantijos“, – teigė „KG Constructions“ direktorius Linas Karžinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius