Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 21

V.Bacevičiaus mokyklos pastatas Kaune įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą

Buvusios Vinco Bacevičiaus pradinės mokyklos pastatas Kauno Savanorių prospekte įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą, antradienį nusprendė miesto savivaldybės taryba.
Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla
Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad statinių komplekso atnaujinimas kainuotų pernelyg brangiai, todėl jį nuspręsta įtraukti į savivaldybės nekilnojamojo turto sąrašą, parduodamą viešame aukcione.

Pastate veikusi V.Bacevičiaus pradinė mokykla 2018 metais buvo uždaryta dėl fizinio nusidėvėjimo ir neatitikimo higienos normoms, o mokyklą prijungus prie Kauno Žaliakalnio progimnazijos patalpos laikinai buvo patikėtos augalų „Gyvybės langelio“ iniciatyvai.

Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas sako, kad miestas ieškojo būdų pastatą įgalinti, tačiau bandymai buvo nesėkmingi dėl avarinės objekto būklės.

„Analizavome nemažai skirtingų alternatyvų, kurios leistų efektyviai prikelti pastatą naujam gyvenimui, tačiau jis yra visiškai nusidėvėjęs ir netinkamas naudoti. Muzikos, dailės ir kitos neformaliojo ugdymo įstaigos, kurių vadovams siūlyta apsvarstyti įsikūrimą šiose patalpose, tokios galimybės atsisakė dėl nederamų sąlygų“, – pranešime spaudai cituojamas D.Valiukas.

Savivaldybės tarybos sprendimu pasipiktino opoziciniai konservatoriai, kurių teigimu, anksčiau miesto valdantieji žadėjo, kad reorganizavus istoriniame pastate įsikūrusią mokyklą patalpos bus nuomojamos, išsaugojant jų autentiškumą ir objektą panaudojant švietimo, ugdymo ir edukacijos tikslais.

„Šiandien miesto tarybos posėdyje buvo apgailestaujama, kad pastatas nepritaikytas švietimo ir ugdymo poreikiams, tačiau puikiai žinome, kad gebama atstatyti net sugriuvusius dvarus, tai šioje vietoje greičiausiai reikėjo tik noro“ – sprendimą pakomentavo tarybos narė Jurgita Kupčinskienė.

Miesto tarybai pritarus, į savivaldybės parduodamo nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašą įtrauktas 847 kv. metrų dviejų aukštų rąstinis pastatas, taip pat 51 kv. metrų ūkinis pastatas, kiemo statiniai, aikštelė, kanalizacijos šuliniai ir tvora.

Savivaldybė nurodo, kad medinis pastatas ilgą laiką buvo prižiūrimas, saugomas ir šildomas, kadangi jis buvo įtrauktas į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, tačiau 2020 metų kovą buvusi mokykla išbraukta iš kultūros vertybių registro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius