Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 09

V.Bakas siūlys 4 mln. eurų padidinti VSD finansavimą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas siūlys kitų metų biudžete 4,2 mln. eurų padidinti finansavimą Valstybės saugumo departamentui (VSD).
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dienraščiui „Lietuvos žinios“ parlamentaras teigė, jog tokios lėšos sugrąžintų tarnybos išlaidas į praėjusių metų lygį, jo pakaktų ne tik įprastai veiklai vykdyti, bet ir kokybiniam šuoliui atlikti.

„Praėjusiais metais įvykdyta darbo užmokesčio reforma ir pradėti tam tikri technologinio proveržio projektai. Dabar mums reikia viso labo išsaugoti tą patį finansavimo lygį. (...) Mėginsiu įtikinti premjerą ir savo kolegas, kad asignavimai VSD turėtų būti didesni", – sakė Seimo NSGK pirmininkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Jauniškis, vsd, Lietuvos Respublikos valstybes saugumo departamentas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Jauniškis, vsd, Lietuvos Respublikos valstybes saugumo departamentas

2019 metų valstybės biudžeto projekte asignavimus VSD siūloma sumažinti 6,7 mln. eurų, motyvuojant naujojo pastato statybų pabaiga.

VSD strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė teigė, kad biudžeto mažinimas skaudžiai paveiktų įstaigos veiklą: „Plėtotume veiklą turėdami paskirtą biudžetą, tačiau žvalgybos užduočių vykdymas taptų sudėtingas: stabdytume plėtros projektus, susitelktume tik į didžiausias grėsmes, skirdami mažiau dėmesio kitoms sritims. Susidurtume su rizika laiku nepastebėti grėsmių, nes jų pobūdis, mastai ir sudėtingumas auga ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius