-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 20

V.Baltraitienė: aš manau, kad niekas nenagrinėjo J.Miliaus veiklos ataskaitos

Spręsdamas dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus veiklos ataskaitos, Ministrų kabinetas iš tikrųjų jo nevertino, sako žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
Virginijos Baltraitienės ir Jono Miliaus spaudos konferencija
Virginijos Baltraitienės ir Jono Miliaus spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš manau, kad niekas nenagrinėjo šitos ataskaitos“, – BNS antradienį sakė V.Baltraitienė.

Nors ministrė atostogauja, ji įpareigota trečiadienį Vyriausybei pateikti nutarimo projektą dėl J.Miliaus atleidimo, nes jo veiklos ataskaitai praėjusią savaitę buvo nepritarta.

Žemės ūkio ministerijos vadovė tvirtino nežinanti, ar tas nutarimo projektas jau yra parengtas: „Kol kas šiandien atostogauju, esu Kėdainiuose, rytoj ryte, kai atvažiuosiu, pasižiūrėsime“.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę sakė, kad vertinant J.Miliaus atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą, kurioje buvo pateikta informacija apie tarnybos vadovo veiklą. Pasak premjero, Ministrų kabinetas taip pat vertino J.Miliaus kompetenciją ir „kai kuriuos etinius dalykus“.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministre pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Pats J.Milius atsistatydinti atsisako, nors tai jį padaryti ragino aukščiausi šalies vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius