-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Blinkevičiūtė: A.Anušausko atskleista informacija apie galimą korupciją reikalauja skubių atsakymų

Socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė kreipiasi į premjerę Ingridą Šimonytę ir atsistatydinantį krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską ragindama nedelsiant paviešinti fiksuotus galimos korupcijos atvejus, susijusius su viešaisiais pirkimais krašto apsaugos sistemoje.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

LSDP pirmininkė taip pat ragina atskleisti informaciją visuomenei apie verslo interesų grupių galimai darytą neteisėtą poveikį Seimo nariams, taip pat įvardinti, kokie viešieji pirkimai sukėlė abejonių Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

„A. Anušausko paskelbta informacija apie tai, kad buvo mėginama papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus ir tai, kad neįvardyti verslo subjektai darė poveikį Seimo nariams, – o šie galimai kišosi į KAM viešuosius pirkimus, – yra skandalinga. Premjerė ir krašto apsaugos ministras turėtų nedelsiant paviešinti galimos korupcijos atvejus ir atsakyti į klausimus, kodėl šie incidentai buvo slepiami nuo visuomenės. Negali likti jokių neatsakytų klausimų – tai liečia mūsų piliečių pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis“, – sako V. Blinkevičiūtė.

LSDP pirmininkė pabrėžia, kad A. Anušauskas, komentuodamas pasitraukimo iš pareigų priežastis, aiškiai leido suprasti, kad jo veiksmais buvo nepatenkintos verslo interesų grupės.

„Tai yra labai sunkūs ministro kaltinimai neįvardintiems Seimo nariams. Todėl būtini skubus ir nedviprasmiški atsakymai. Jei išties vyksta neteisėtas poveikis, jis turi būti nedelsiant užkardytas. O jei jo nėra, šešėliai turi būti išsklaidyti tuoj pat“, – teigia V. Blinkevičiūtė.

Primename, kad šeštadienį po susitikimo su šalies prezidentu Gitanu Nausėda krašto apsaugos ministras A. Anušauskas užsiminė apie galimos korupcijos atvejus, tačiau detalių nepateikė.

„Taip, man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris Seime, o KAM iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“. Su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir STT, o kai kuriuos konkursus dėl užkeltų kainų tiesiog nutraukti. Visą šią antikorupcinę veiklą premjerė palaikė“, – šeštadienį kalbėjo A. Anušauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius