-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Blinkevičiūtė ragina I.Šimonytę nedelsiant atleisti G.Jakštą: šis ministras visiškai susikompromitavo

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad konservatorių deleguotas švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas visiškai susikompromitavo ir turėtų būti atleistas iš pareigų, rašoma Lietuvos socialdemokratų partijos pranešime spaudai.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Blinkevičiūtė stebisi premjeres Ingridos Šimonytės taikomais dvigubais standartais, kuomet kalbama apie švietimo ir krašto apsaugos ministrus.

„Keista buvo klausytis premjerės pirmadienį pateiktų argumentų, kodėl G.Jakštas turėtų likti poste. Girdi, naujas ministras švietimo srityje „nieko negalės greitai pataisyti“. Pasirodo, viskas taip beviltiška švietime, anot I. Šimonytės. Tuo metu keičiant krašto apsaugos ministrą ji sako, kad viską įmanoma pagerinti, pagreitinti. Kodėl taikomi dvigubi standartai?“ – klausia V.Blinkevičiūtė.

Teigia, kad prezidentas G.Nausėda ministrui šeštadienį išreiškė nepasitikėjimą

V.Blinkevičiūtė laikosi nuomonės, kad švietimo ministras yra netekęs ir švietimo bendruomenės, ir prezidento Gitano Nausėdos pasitikėjimo.

LSDP pirmininkė primena, kad šalies šeštadienį pripažino, kad padarė klaidą paskirdamas G.Jakštą ministru.

„Akivaizdu, kad ministrui prezidentas išreiškė nepasitikėjimą, todėl ministrė pirmininkė turėtų tenkinti švietimo ministro atsistatydinimo prašymą“, – teigia V.Blinkevičiūtė.

Pasak LSDP pirmininkės, visa švietimo bendruomenė per gan trumpą laiką pamatė, kad G.Jakštas nesusitvarko su darbu.

„Negalime rizikuoti visų mūsų vaikų išsilavinimu ir ateitimi. Vadovėlių kaip nėra, taip nėra, vyksta šliaužianti švietimo privatizacija, o ministerija, pasirodo, jau net nebesugeba organizuoti vienuoliktokų tarpinių patikrinimų“, – priduria LSDP pirmininkė.

Buvęs švietimo ir mokslo ministras: švietimo bendruomenė yra pašiurpusi

Buvęs švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas sako, kad krizinė situacija švietimo sistemoje pasiekė kulminaciją.

„Dar prieš prasidedant mokslo metams pedagogai visais varpais skambino, kad reikėtų atidėti perėjimą prie atnaujinto ugdymo turinio, nes nėra naujų vadovėlių, tam nėra parengti mokytojai, kurių ir taip katastrofiškai trūksta.

Ministras neišgirdo mokyklų bendruomenių nuogąstavimų ir tarpinių mokinių žinių patikrinimų. Šiandien postringaujama, kad sumaišytos užduotys, bet neįvertinama svarbiausia, juk laužomas jaunų žmonių pasitikėjimas ir likimai, nes tai ne eilinis žinių patikrinimas, bet brandos egzamino I dalis“, – teigia R.Motuzas.

„Kiek bendrauju su mokyklų vadovais, švietimo bendruomene, daugelis yra pašiurpę dėl situacijos. Didžiulį susirūpinimą kelia ne tik neapgalvotos reformos ir perpildytos klasės. Įsivaizduokite, kuomet vyksta ugdymo pasiekimų ir tarpinių žinių vertinimai, daugiau kaip šeši šimtai ugdymo įstaigų ieško mokytojų (kiekviena mokykla – dviejų-trijų)“, – vertina buvęs švietimo ir mokslo ministras.

Primename, kad pirmadienį premjerė informavo, kad švietimo, mokslo ir sporto ministras G.Jakštas praėjusią savaitę pateikė atsistatydinimo prašymą. I.Šimonytė sakė, kad švietimo, mokslo ir sporto ministro prašymo ji nepatenkino.

„Joks naujas ministras atsisėdęs į ministro kėdę šios situacijos pataisyti greitai negalės. Tad mes sutarėme, kad ministras su savo komandą tą daro. O prie diskusijų apie atsistatydinimus grįšime, kada viskas bus išspręsta“, – komentavo I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius