Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 25

V.Bruveris L.Mažylio ketinimą kandidatuoti į EP vadina politiniu popsu

Vasario 16-osios aktą radusiam profesoriui Liudui Mažyliui antradienį paskelbus apie ketinimą kandidatuoti į Europos Parlamentą (EP), politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris sako, kad prieštara tarp to, ką daro ir ką kalba L.Mažylis, atrodo šiek tiek komiškai.
Vytautas Bruveris
Vytautas Bruveris / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad jo kandidatavimas yra politinio popso pavyzdys, todėl man šiek tiek komiškai pasirodė paties profesoriaus kalbos apie tai, kad vienas iš pagrindinių iššūkių tradicinėms partijoms yra tai, kad jos susiduria su populizmu, politiniu popsu“, – sako jis.

V.Bruveris primena, kad L. Mažylis yra konservatorių partijos, su kuria ketina kandidatuoti, narys daugiau negu du dešimtmečius. 2009-aisiais jis irgi kandidatavo į EP ir rinkimuose užėmė 18 vietą.

„Jis nėra visiškai Pilypas iš kanapių, bet kaip politinė figūra ligi šiol yra beveik nulinė. Tai tiesiog yra viena iš populiariausių masinės kultūros ir viešosios erdvės figūrų. Kadangi konservatoriams pasisekė, kad jis yra pas juos, jie dabar tai stengiasi išnaudoti grynai viešųjų ryšių tikslais“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Laba diena, Lietuva“ kalba V.Bruveris.

Antradienį ryte Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis informavo, kad jo vadovaujama partija jau parengė kandidatų į EP sąrašą.

Kandidatus reitinguos partijos skyriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius