Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2021 10 06

V.Čmilytė-Nielsen: kelianti A.Dulkio klausimą opozicija pamiršo, kaip elgėsi pati

Kelianti sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio asmeninės atsakomybės klausimą opozicija pamiršo, kaip elgėsi pati, praėjusioje kadencijoje būdama valdžioje, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Iš opozicijos tie, kas kalba apie asmeninę atsakomybę garsiausiai, mano manymu, tai daro gana selektyviai, pamiršdami tą laiką visai neseniai, kai patys turėjo reikšmingus postus ir šiek tiek kitaip vertino asmeninės atsakomybės klausimą“, – LRT radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Sveikatos apsaugos ministerija pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl to, jog pasirašė sutartį su prodiuseriu dėl laidos „Kitokie pasikalbėjimai“, kurioje numatytas ministro visuomeninio patarėjo, chirurgo Edgaro Kulikausko, žinomo Ciniško chirurgo slapyvardžiu, dalyvavimas.

Rugsėjį filmuota laida nebuvo pažymėta kaip užsakyta.

Ekspremjeras Saulius Skvernelis šią savaitę tvirtino, kad atsakomybė, susijusi su šia situacija, „tiesiogiai krenta sveikatos apsaugos ministrui“.

V.Čmilytė-Nielsen tvirtino, kad „ministras negali ir neturėtų kontroliuoti kiekvieno mažo žingsnelio“ – tam yra jo komanda, o už ministro komunikaciją atsakinga patarėja Aistė Šuksta jau atsistatydino.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį paskelbė koronaviruso komunikacijos paslaugoms išleidusi beveik 940 tūkst. eurų.

Portalas delfi.lt atkreipė dėmesį į 5,2 tūkst. eurų pirkimą, kuriuos buvo įsigytos fotografo paslaugos ministerijos vadovybės fotosesijai. Iš viso įsigyta apie 100 nuotraukų, fotografuota apie 30 asmenų.

V.Čmilytė-Nielsen sakė, kad „Vilniaus sąlygomis“ ši kaina nėra didelė.

„Mes kalbame ne apie vieno žmogaus darbą, o apie kelių žmonių darbą tokioje fotosesijoje. Bet kas, kas yra panašią fotosesiją turėjęs, žino, kaip tai atrodo“, – teigė ji.

„Prieš kelis metus rengiantis rinkimų kampanijai mums reikėjo atnaujinti nuotraukas ir, kiek pamenu, kaina buvo šiek tiek didesnė“, – tvirtino Seimo pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius