Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 22

V.Čmilytė-Nielsen: S.Lengvinienės pasitraukimas iš Laisvės frakcijos rodo įtampą joje

Seimo narės Silvos Lengvinienės perėjimas iš valdančiųjų „laisviečių“ pas opozicinius demokratus rodo padidėjusią vidinę įtampą Laisvės partijoje ir jos frakcijoje parlamente, sako Seimo pirmininkė, valdančiojo Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Tomas Vytautas Raskevičius
Viktorija Čmilytė-Nielsen, Tomas Vytautas Raskevičius / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Manau, kad tai ir yra pavyzdys tos vidinės įtampos Laisvės partijos frakcijoje ir pačioje partijoje, kuri, matyt, ir vertė pastarosiomis savaitėmis „laisviečius“ elgtis kiek agresyviau, nei paprastai, na ir, žinoma, Silvos Lengvinienės pasitraukimas yra dar vienas pavyzdys, kad įtampos yra pakankamai didelės“, – LRT radijui trečiadienį sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Antradienį Seime žurnalistams komentuodamas „laisvietės“ perėjimą į opoziciją Liberalų sąjūdžio seniūnas Eugenijus Gentvilas neatmetė galimybės, kad tokių perbėgimų bus daugiau, o Vyriausybei kadenciją gali tekti baigti dirbant mažumos sąlygomis, tai yra, Seime turint mažumos palaikymą.

Savo ruožtu V.Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad „judėjimas tarp frakcijų paskutiniais kadencijos metais nėra neįprastas“, ji taip pat tikino neturinti informacijos, kad perbėgimai galėtų vykti iš Liberalų sąjūdžio frakcijos.

„Kažkokių konkrečių ketinimų neįžvelgiu pas kitus Seimo narius, (Liberalų sąjūdžio frakcijoje – BNS) tikrai ne. Galbūt (E.Gentvilas) mato silpnąsias grandis kitose koalicinėse frakcijose“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, S.Lengvinienės pasitraukimas gali kelti rūpesčių kai kuriems „laisviečių“ darbotvarkės klausimams, pavyzdžiui, Civilinės sąjungos įstatymui įteisinant lyčiai neutralią partnerystę.

„S.Lengvinienės pasitraukimas į opoziciją situaciją komplikuoja. Nors, beje, ji pasakė išeidama, kad širdyje išlieka liberalė. Tai matysime, kaip balsuos“, – sakė Seimo pirmininkė.

S.Lengvinienei išėjus, Laisvės frakcijoje liks dešimt narių, valdančiojoje daugumoje – 73 nariai iš 141.

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas parlamentarės perėjimo į opoziciją nesureikšmino, sakydamas, kad tai neturės didelės reikšmės ieškant palaikymo klausimams, susijusiems su žmogaus teisėmis.

Valdančiąją koaliciją Seime sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius