-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 15

V.Čmilytė-Nielsen sako, kad liberalų skyriai siūlo jos kandidatūrą prezidento rinkimuose

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad partijos skyriai aktyviausiai siūlo kelti jos kandidatūrą kitais metais vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Liberalų sąjūdžio XV suvažiavimas
Liberalų sąjūdis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„(...) dabar mūsų nedidelė demokratijos šventė vyksta partijoje, kad skyriai kelia kandidatus, ir taip, mano pavardė dažniausiai yra keliama“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, iki lapkričio pabaigos skyriai turėtų pabaigti teikti pasiūlymus. Ar kandidatuos rinkimuose, politikė žada paskelbti vėliau.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas šią savaitę pranešė, kad partija dėl kandidato turėtų apsispręsti per tarybos posėdį gruodžio 9 dieną.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Apie kandidatavimą į prezidentus 2024 metais jau paskelbė premjerė Ingrida Šimonytė, ją kelia valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – buvusio krašto apsaugos viceministro ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą. Laisvės partija kelia buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose taip pat pranešė buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, riaušių prie Seimo byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir I.Šimonytė.

I.Vėgėlė bei G.Nausėda kol kas nėra paskelbę, ar rinkimuose dalyvaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius